Ruski biznismen Ivan Pečorin, generalni direktor Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika, pronađen je mrtav u Vladivostoku. On je radio na modernizaciji zrakoplovstva te je bio Putinov čovjek za istraživanje i razvoj Arktika.

To je još jedna u nizu misterioznih smrti među ruskim oligarsima.

U ponedjeljak se saznalo za tragičnu smrt našeg kolege Ivana Pečorina. Ivanova smrt nenadoknadiv je gubitak za prijatelje i kolege, veliki gubitak za korporaciju. Izražavamo iskrenu sućut obitelji i prijateljima”, piše u priopćenju.

Prema ruskim državnim medijima, uprava Vladivostoka je rekla da je tijelo pronađeno u blizini sela Beregovoe. Pečorin se utopio 10. rujna u blizini rta Ignatyev u Vladivostoku.

Svi povezani?

Pečorin je deveti istaknuti ruski biznismen koji je navodno počinio samoubojstvo ili umro pod neobjašnjivim nesrećama od kraja siječnja, a šest ih je povezano s dvije najveće ruske energetske kompanije.

Četiri od tih šest bili su povezani s ruskim državnim energetskim divom Gazpromom ili jednom od njegovih podružnica, dok su druga dva bila povezana s Lukoilom, najvećom ruskom privatnom kompanijom za naftu i plin.

Jedna od posljednjih u nizu tih misteorioznih smrti bila je početkom rujna kada je predsjednik Lukoila Ravil Maganov preminuo, nakon što je pao s prozora bolnice u Moskvi, piše Dnevnik.hr

Izvor:dnevnik.hr

error: Content is protected !!