Jubilarna deseta tradicionalna manifestacija RAŠTIKIJADA – natjecanje u kuhanju raštike održat će se i ove godine 31. listopada 2022. godine od 14 sati na Agroturizmu Marića gaj u Grudama. 

Osnova natjecanja je kuhanje jela od raštike i promocija istih, a natjecanje će se održati u dvije kategorije. Prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim), a druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi različita predjela, glavna jela, napitci i deserti. U ovoj drugoj kategoriji također su uključena i međunarodna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi pripremaju na poseban način. 

Ova jubilarna deseta manifestacija prilika je da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenog jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. Osim raštike, svi posjetitelji uživat će se u ostalim delicijama natjecatelja, kuhara i domaćina uz bogat kulturni i zabavni program. 

U kategoriji inovativna jela ocjenjuje se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike. Ovu kategoriju posebno ocjenjuje žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike! Kao i dosadašnjih godina, nagradu će dobiti i najšarmantnija ekipa, kao i ekipa s najboljim štandom – ekipa koja se bude isticala uređenjem, prezentacijom i gastro ponudom na svom štandu. 

Za pobjednike organizatori su osigurali vrijedne i bogate nagrade. 

Prijavite se, pokažite svoje kulinarske sposobnosti i skuhajte najbolju raštiku!!! 

Sve novosti vezane za Raštikijadu pratite na Facebook i Instagram profilu Agroturizma Marića gaj!

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz glazbeni dio uz kupnju promo čaše od 20 KM osiguran je ulaz i sve gore navedeno.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!