Hrvatska radiotelevizija (HRT) s veseljem najavljuje izravan prijenos utakmice Rijeka – Šibenik u nedjelju 18. rujna, u terminu od 14:55 sati na Drugom programu (HRT-HTV2). Nakon punih 11 godina stanke, izravni prijenosi Hrvatske nogometne lige vraćaju se u program javnog servisa. Tako će nedjelja od 15 sati biti stalni termin domaćeg nogometa na Drugom programu HRT-a.

Iako je Sportski program HTV-a cijelo vrijeme pratio domaću ligu kroz sportske i informativne emisije, ovaj povratak prijenosa HNL-a na nacionalnu televiziju velika je stvar za sve ljubitelje domaćeg nogometa. Ugovorom je Hrvatska radiotelevizija osigurala prijenos 27 utakmica, među njima su četiri derbi dvoboja. A u nedjelju, 2. listopada u terminu od 14:55 na Drugom programu (HRT-HTV2) gledatelji će moći pratiti pravi derbi dvoboj u kojemu će se sastati Rijeka i Hajduk.

Emisija “Stadion” s početkom jesenske sheme ide u novom terminu – nedjeljom od 21 sat na Drugom programu (HRT-HTV2) samo ove nedjelje iznimno nešto ranije između dvije utakmice završnice Europskog prvenstva u košarci, tako da ovu nedjelju imamo sportske sadržaje na Drugom Programu (HRT-HTV2) od 14:55 do 22:30 sati čime Sportski program HTV-a svojim gledateljima omogućuje kvalitetan pregled svih zanimljivosti koje nudi domaći sport.

Komentator prvog prijenosa utakmice domaćeg nogometnog prvenstva između Rijeke i Šibenika je mladi Luka Petrinec koji je iznimno ponosan što je baš njemu pripala ta čast. Naime, prije 11 godina njemu je bilo 24 godine, studirao je i imao aktivnu nogometnu karijeru i mogao je samo maštati o tome da komentira utakmice HNL-a.

– Oduševljen sam s vaterpolskim doživljajem iz Splita, atmosfera u Spaladium areni bila je fenomenalna, SP u vatrepolu mi je bio pravi užitak raditi i pratiti Hrvatsku sve do zlata, kazao je Luka.

– Što se tiče Sportskog odjela HTV-a i mene osobno, izuzetno smo sretni što su prvo pregovori uspješni završili i što vjerujem na veliko zadovoljstvo naših gledatelja HNL u punome obujmu vraćamo na naš program. Stalno smo kroz emisiju „Stadion“ nudili i nogometnu i sudačku analizu, sada se evo vraćamo i na sama nogometna borilišta. Imali smo vrlo sadržajno ljeto, s puno svjetskih i europskih prvenstava, koji su na neki način kulminaciju doživjeli sa zlatom vaterpolista u Splitu. Nažalost, košarkaši su nas sve skupa malo razočarali, ali evo EuroBasket pratimo do samoga kraja i s velikim nestrpljenjem čekamo tu nedjelju i utakmicu na Rujevici. Vrlo brzo za samo dva mjeseca, stiže nam i Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje polako ulazimo u samu završnicu priprema, kazao je Marko Šapit.

Izravan prijenos utakmice Rijeka – Šibenik ne propustite u nedjelju 18. rujna na Drugom programu (HRT-HTV2)u terminu od 14:55 sati.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!