Danas nas očekuje Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke. Riječ je o zaostalom susretu drugog kola SuperSport HNL-a. Nakon odlaska trenera Valdasa Dambrauskasa, klupu splitske momčadi naslijedio je njegov pomoćnik Mislav Karoglan.

– Nekih promjena će biti, nešto i zbog prisile. Neki igrači nisu spremni. Svaki trener nosi svoju ideju, ali ne možeš igrače izbombardirati informacijama. Kolega Valdas je radio jako dobro. Važno je da momčad psihološki podignemo. Ja sam optimist. Nemam puno vremena za pripremu utakmice, ali fokusiran sam i znam što nam je raditi, rekao je Karoglan.

S druge strane i Riječani u derbi ulaze s relativno novim trenerom Talijanom Serseom Cosmijem koji je u debiju za vikend zabilježio težak poraz protiv Osijeka 3:0.

– Znao sam za važnost utakmice protiv Hajduka i prije nego što sam stigao. Jako mi se sviđaju povijesna rivalstva. Ne samo ovdje u Hrvatskoj ili Italiji nego iz cijelog svijeta. Drugačije su to, posebne utakmice. Tako da sam znao da između Hajduka i Rijeke postoji to rivalstvo već dugi niz godina, rekao je Cosmi u najavi utakmice.

Dvoboj se igra na Poljudu od 16.30 sati, a glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!