Napadač Manchester Cityja Erling Haaland proglašen je igračem mjeseca Premier lige za kolovoz nakon što je zabio čak devet golova u pet utakmica u briljantnom početku svoje karijere u Engleskoj.

Haaland (22) je postigao pogodak u svom debiju u Premier ligi protiv West Hama te potom protiv Newcastle Uniteda, prije nego što je upisao dva “hat-tricka zaredom”, protiv Crystal Palacea i Nottingham Foresta.

Norveški nogometaš, koji je u City došao iz Borussije Dortmund, konkurenciju je imao u Arsenalovom dvojcu Gabrielu Jesusu i Martinu Odegaardu te u napadaču Fulhama Aleksandru Mitroviću.

Prema Opti, samo je bivši napadač Liverpoola Luis Suarez zabio više golova u jednom mjesecu u Premier ligi – 10 golova u prosincu 2013. godine.

– Oduševljen sam što sam prvi put osvojio ovu nagradu bio je to nevjerojatan početak sezone za tim i zahvalan sam svima koji su glasali, rekao je Haaland.

City je trenutačno drugi na prvenstvenoj ljestvici, nakon šest utakmica ima na kontu 14 bodova, jedan manje od vodećeg Arsenala. U subotu gostuju Guardiolina momčad kod Wolverhampton Wanderersa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!