Jovanu Vukotiću (42), vođi škaljarskog klana koji je surovo ubijen u Istanbulu, egzekutori su mjesecima, navodno, pokušavali da uđu u trag, nakon što je u kolovozu prošle godine napustio Crnu Goru i tada mu se izgubio svaki trag. Sada su turski mediji objavili video snimak na kojem se navodno vidi Vukotićev automobil i trenutak kada napadači pucaju na njega.

Vukotić je, podsjećanja radi, ubijen u Šišliju, u Istanbulu, a u trenutku napada sa njim su u automobilu bile supruga i kćerka koje su ostale nepovrijeđene. Premda je snimak, objavljen na kanalu Ulusal Kanal, izuzetno lošeg kvaliteta, trenutak kada motor prilazi Vukotićevom automobilu možete pogledati na 0.29 minutu.

Tamošnji mediji objavili su potom da je uhićena grupa od 12 osumnjičenih, kod kojih su pronađene lažne putovnice i osobne iskaznice, ali i oružje za koje se sumnja da je korišteno u likvidaciji.

Žuti mu presudio
Nakon sprovedene istrage, kako je priopćila turska policija, utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, koji slovi za jednog od vođa kavačkog klana. U akciji policija sprovedenoj 16. rujna uhićeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović. Turska policija je prikupila video materijal u trajanju od 1.700 sati. Naime, postoje video zapisi na kojima se vidi kako pripadnici kavačkog klana prate Vukotića.

U vozilu pronađena čak tri GPS uređaja
Više od 200 snimaka sigurnosnih kamera prikupljeno je na trasi gdje su napadači motociklima došli na lice mjesta i pobjegli sa područja nakon ubojstva. U automobilu pronađena su tri odvojena GPS-povezana uređaja za praćenje, od kojih su dva bila skrivena ispod vozila, a jedan skriven u podu u prtljažniku. Sigurnosno-obavještajne jedinice konstatirale su da je akcija organiziranija i planiranija nego što se mislilo.

Također, policija je pronašla lažni pasoš za koji se sumnja da je koristio Vukotić kada je ušao u Tursku, a turski mediji su sada i objavili ime na koje su se dokumenti vodili – Predrag Popović.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!