„Eto vidite mene. To sam ja! Spoj Izeta Nanića i Sebije Izetbegović! Ne, nisam rekla da sam spoj. Molim vas nemojte to iskrivljavati. U meni imaju mjesta i on i ona!“ kazala je Elmedina Muftić za Avaz.

Elmedina Muftić, simpatizerka Stranke demokratske akcije (SDA), našla se u žiži interesa brojnih korisnika društvenih mreža kada ju je Nijaz Nanić, brat Izeta Nanića, pozvao da ukloni jednu fotografiju.

Na toj fotografiji Elmedina drži u rukama zastavu na kojoj je lik Izeta Nanića uz natpis “Nanićevi Bužimljani”. Nijaz je reagirao i zamolio Elmedinu da ukloni tu fotografiju jer smatra da “to ne smije biti pokriće za bilo čije osobne ambicije ili ambicije grupe ljudi”, izravno označavajući SDA i njene članove.

„ Znaš li gdje su djeca rahmetli Izeta Nanića, heroja oslobodilačkog rata. Ja znam: Dva sina koja je imao napustili su BiH, jer ovo je zemlja isključivo za one koji za sebe kažu “Mi smo djeca SDA, a to je sigurno da izdati nećemo” – dodao je brat zapovjednika 505. viteške brigade Petog korpusa tzv. Armije Republike BiH.

Elmedina je za portal Avaz kazala da voli i poštuje Izeta Nanića i njegovu obitelj.

„Ja nikada neću njegovu sliku skloniti zbog političke kampanje, a nikada neću prestati biti ono što jesam i podržavati SDA.

Nisam, Boga mi, postavila sliku zbog kampanje. Slika je postavljena 15. kolovoza na Dan brigade. Prije toga je bila ista takva slika sa zastavom, istom tom samo prošle godine, s obilježavanja dana jedinice. Tko prati moj profil zna da je tako, da su stalni statusi o Izetu Naniću. Imam pravo, neka me tuže što sam stavila. Tamam da snosim i sankcije ja neću skloniti slike – kaže Elmedina Muftić.

Na konstataciju da na svom profilu ima fotografije sa Sebijom Izetbegović, koja je kandidatkinja SDA za Skupštinu žS i supruga Bakira Izetbegovića, lidera SDA, te da zbog toga ljudi percipiraju i dolaze do zaključka da se ime Nanića koristi u političke svrhe, Muftić je kazala:

„Eto vidite mene. To sam ja! Spoj Izeta Nanića i Sebije Izetbegović! Ne, nisam rekla da sam spoj. Molim vas nemojte to iskrivljavati. U meni imaju mjesta i on i ona! Ja sam rekla da u mom srcu ima mjesta i za Izeta Nanića i za Sebiju Izetbegović – kazala je Elmedina Muftić za Avaz.

Izvor: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!