Kanadski tenisač Felix Auger-Aliassime svladao je Novaka Đokovića 6-3, 7-6 (3) te je Svijet poveo 10-8 protiv Europe na Laver Cupu kojemu je domaćin London.

Premda je Europa nedjelju dočekala s prednošću od 8-4 sve se okrenulo nakon dva uvodna meča. Inače, zadnjeg dana ovog kupa svaka pobjeda donosi tri boda, a Svijet je slavio u oba meča.

Prvo su Felix Auger-Aliassime i Jack Sock, kanadsko-američka kombinacija, u dramatičnom dvoboju parova pobijedili Talijana Mattea Berrettinija i Britanca Andyja Murrayja 2-6, 6-3, 10-8.

Potom je na scenu stupio Auger-Aliassime koji je odigrao sjajan meč protiv Đokovića, premda je srpski tenisač ogled otvorio breakom. No, ne samo da je Kanađanin vratio break minusa, već je u nastavku prvog seta još jednom napravio break za 6-3. Kanađanin je zatim poveo i 3-1 u drugom setu, ali se Đoković uspio vratiti i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Auger-Aliassime poveo 3-1 pa 6-2 i time riješio meč.

Svijet tako može do konačne pobjede ukoliko u sljedećem meču Frances Tiafoe svlada Stefanosa Tsitsipasa. Ako pak grčki tenisač slavi, o konačnom će pobjedniku odlučiti dvoboj Caspera Ruuda i Taylora Fritza.

Laver Cup: Europa – Svijet 8-10

Berrettini / Murray – Auger-Aliassime / Sock 6-2, 3-6, 8-10

Novak Đoković – Felix Auger Aliassime 3-6, 6-7(3)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!