Novak Đoković kaže da je na najbolji način pokušao prihvatiti nemogućnost nenastupanja na američkoj turneji, uključujući i US Open, jer necijepljenim strancima nije dopušten ulazak u SAD.

“Čovjek sam koji čvrsto vjeruje da se sve događa s razlogom. Na nama je hoćemo li čašu vidjeti polupunu ili polupraznu, a ja se trudim biti pozitivan u životu. Kada nisam mogao otići u SAD, pokušao sam iskoristiti to vrijeme na vrijedan način – bio sam s obitelji, provodio sam vrijeme s nekim ljudima koje inače ne vidim – rekao je Novak i dodao:

“Što se tiče tenisa, dobio sam više vremena da poradim na nekim detaljima vezanim za igru, tehničkim i taktičkim. Moram reći da se nisam osjećao baš ugodno dok sam trenirao i uvježbavao bodove, samo da ne bih dobio dobre vijesti o odlasku u SAD. Morao sam stalno prilagođavati program treninga, a za sportaša je jako bitno da to točno zna – kada je trening, kada je oporavak itd., ali vrijeme sam iskoristio na pravi način”.

Novak kaže da je vrijeme provodio i u svom teniskom centru u Beogradu.

“Puno sam se time bavio, a ni u ovoj fazi karijere ne želim trčati od turnira do turnira, nego se koncentrirati na ono najvažnije. Želim zadržati svoje tijelo i imati dugu karijeru – ne zanimaju me godine, hoće li biti godina ili više, svejedno. Tijelo me služi i ne vidim kraj svoje karijere na horizontu. Želim nastaviti sve dok se budem dobro osjećao i dok se budem mogao natjecati s mlađima, biti jedan od kandidata za slam naslove”.

Sljedeći tjedan Đoković igra u Tel Avivu, a zatim u Astani.

Izvor:N1

error: Content is protected !!