Dnevno izvješće za vrijeme od 08:00 sati 28.09.2022. do 08:00 sati 29.09.2022. godine Informacije od gradskih/općinskih operativnih centara na području Županije Zapadnohercegovačke i od drugih davatelja informacija za protekla 24 sata:
Nije bilo informacija koje se odnose na prirodne ili druge nesreće koje ugrožavaju zdravlje i život ljudi te materijalnih i kulturnih dobara.
AMS BiH:
Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
Zbog radova u vremenu od 08:00 do 17:00 sati (osim nedjelje) bit će obustavljen promet na dionici M-6.1 Nevesinje – Mostar (od Nevesinja do mjesta Velagići). Za vrijeme obustave promet će se preusmjeravati na alternativne pravce.
Zbog radova obustavljen je promet na dionici M-17 Tarčin – Bradina i preusmjeren na novoizgrađenu dionicu autoceste Tarčin – Ivan, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine.
Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.
Zbog radova na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, promet se odvija preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena.
Zbog radova na M-17 Buna – Počitelj (u mjestu Ševaš Njive) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.
Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).
Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-6 Grude – Ljubuški, Ljubuški – Vitina.
Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.
Federalni hidrometeorološki zavod:
Danas u 08:00 sati temperatura u Grudama je iznosila 14°C, relativna vlažnost zraka 88%, barometarski tlak 1004,0 hPa, brzina vjetra 3,6 m/s smjer S, količina padalina 0,0 mm.
Elektroopskrba:
Iz JP EP HZHB (Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ Herceg Bosne d. d. Mostar) doznajemo da je elektroopskrba uredna.
Vodoopskrba:
Iz vodoprivrednih poduzeća sa područja naše županije doznajemo da je vodoopskrba uredna.
Vodostaji rijeka:
Trebižat, vodomjerna postaja Humac, vodostaj 122 cm jutros u 08:00 sati (280 cm redovna obrana od poplave) sa trendom rasta -1 cm.

Izvor: Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

error: Content is protected !!