U kinodvorani Borak u Širokom Brijegu, u petak s početkom u 18 sati, u organizaciji širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, bit će predstavljena knjiga “Između prošlosti i budućnosti” autora generala prof. dr. Krešimira Ćosića.

Knjigu hrvatskog generala i sveučilišnog profesora predstavit će dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH, i Zdenko Ćosić, predsjednik Vlada ŽZH-a, dopredsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva HNS-a BiH, a moderator programa bit će Gojko Jelić, predsjednik ogranka Matice hrvatske u Širokom Brijegu. U glazbenom dijelu programa sudjelovat će Mate Slišković i Ivan Sušac, učenici Srednje glazbene škole Široki Brijeg, uz glasovirsku pratnju Nine Puzić.

 | Autor :

O knjizi će govoriti i sam autor prof. dr. Krešimir Ćosić, hrvatski general, ugledni elektroničar i političar, podrijetlom iz Buhova kod Širokog Brijega. Rodio se se 1949. u Zagrebu, diplomirao i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je i predavao. Bio je i gostujući profesor na Zrakoplovno-svemirskom odsijeku Sveučilišta države Michigan u Ann Arboru.

Sudjelovao je u operacijama Bljesak, Ljeto 94, Zima 94 i Oluja. Kao član HDZ-a bio je zastupnik u Hrvatskom saboru. Autor je brojnih znanstvenih radova i dobitnik niza priznanja. “Između prošlosti i budućnosti” vrijedna je autorska knjiga pisana primjerenim i prihvatljivim jezikom za svakog čitatelja, posebno za one koji žele obogatiti svoje znanje o Domovinskom ratu. No, svojom obuhvatnošću i slojevitošću knjiga je zanimljiva i za najzahtjevniju publiku koja preferira i najviše znanstvene razine.

Izvor:vecernji.ba


error: Content is protected !!