Kros utrkom na nasipu Bajer ljubuška Gimnazija obilježila Europski školski sportski dan.

Učenice i učenici su se natjecali u disciplinama na 1200m i 800m pod vodstvom profesora Zvonke Hercega i uz pomoć Društva pedagoga TZK Ljubuški. 

Prvoplasirane učenice u konkurenciji 1. i 2. razreda su : 1. Klara Rupčić, 2. Mihaela Bošnjak, 3. Marija Čotić. U konkurenciji učenika istih razreda prvoplasirani su: 1. Leon Granić, 2. Luka Dodig, 3. Ante Vegar. U konkurenciji učenica 3. i 4. razreda prvoplasirani su: 1. Marija Miličević, 2. Lucija Bošnjak, 3. Antea Kordić. U konkurenciji učenika: 1. Stanko Mišetić, 2. Petar Lauc, 3. Ljubo Ramljak.

Prof. Zvonko Herceg izrazio je zadovoljstvo što se ovom Kros utrkom ljubuška Gimnazija priključila više od 7.000 tisuća događaja u 38 zemalja svijeta u kojima je ukupno sudjelovalo više od 2 milijuna učenika svih dobnih uzrasta. Prof. Herceg posebno ističe važnost školskog sporta kao prve stepenice u razvoju budućih sportaša, te kako je na našim prostorima nužno poboljšati kvalitetu školskih sportskih natjecanja na svim razinama obrazovanja.

Ravnatelj Gimnazije Ljubuški profesor Leo Mandić istakao je jako dobar odaziv učenica i učenika na ovo natjecanje uz nadu da će ono postati tradicionalno na radost svih učenika.

Ljubuški svojim geografskim položajem i klimom sa kojom je najsunčaniji grad u Bosni i Hercegovini, ima izvrsne mogućnosti za razvoj outdoor sportova što je pokazalo i ovo natjecanje.

error: Content is protected !!