Tradicionalna manifestacija “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” u organizaciji Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Ljubuškog, održava se po petnaesti put na središnjem trgu u Ljubuškom.


Na manifestaciji sudjeluju OŠ Tina Ujevića Vitina područni odjel Klobuk; učenici od prvog do devetog razreda, OŠ Marka Marulića odjeli 3 a i 5 a, OŠ Ivane Brlić Mažuranić učenici 2a, 2,b i 2 c, te područni odjel Prolog, Gimnaziju predstavljaju učenici 3 a odjela a Srednju strukovnu školu Ruđera Boškovića predstavnici svih godina. Uz njih su njihovi nastavnici koji su zajedno sa učenicima osmislili i ukrasili bogato popunjene štandove sa plodovima prirode i darovima kruha. Program je počeo blagoslovom humačkog župnika Fra Darija Dodiga , nastavio se uz pjesmu Dream team prijatelja koji su uz pjevački imali i radni zadatak te su vrijedno prionule pečenju uštipaka i miješanju pure.

Manifestacija je humanitarnog karaktera te će sav prikupljeni prihod od prodaje krušnih proizvoda bit će doniran u humanitarne svrhe.

U audio zapisu poslušajte izjave nekih od sudionika i posjetitelja.

B.Medić/ G.Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!