Uprava RK Izviđač Central osiguranje na čelu s predsjednikom Tonijem Kraljevićem na sveopće zadovoljstvo postigla je dogovor s upravom RK PPD Zagreb oko prelaska rukometnog dragulja Miloša Kosa u redove hrvatskog premijerligaša i nekadašnjeg dvostrukog prvaka Europe PPD Zagreb.

Uz pomješane osjećaje tuge, ali i sreće naš Miloš Kos od jučer više nije naš član. Sinoć kasno, nakon povratka iz Slovačke gdje je igrao za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za EURO 2024, Miloš se oprostio od svojih dojučerašnjih suigrača i članova struke, te jutros rano krenuo za rodnu Kozarsku Dubicu, odakle će se priključiti momčadi RK PPD Zagreb.
A evo kako je sve krenulo.

Miloš Kos, rođen 1. kolovoza 2002. godine u ljeto 2018. godine je kao šesnaestogodišnji dječak došao u naše redove iz Kozarske Dubice. Uz predan rad i puno podršku našeg kluba, Miloš je s našom momčadi za samo tri-četiri sezone postao jedan od ponajboljih rukometaša u regiji. Za samo četiri sezone trenirajući i igrajući u redovima „Skauta“ od šesnaestogodišnjeg dječaka, vrijedno radeći, dogurao je do dresa seniorske reprezentacije Srbije.

Sigurno da pored Miloševog nespornog talenta i rada velike zasluge pripadaju i politici kluba za njegov pravilan i uspješan razvoj.

Kažimo da je samo mjesec i pol dana od dolaska u naše redove Miloš Kos sa samo 16 godina, 2 mjeseca i sedamnaest dana je dobio prvu veliko priliku koju je objeručke prihvatio i iskoristio

15.listopada 2018. na tiskovnoj konferenciji uoči utakmice 6. kola SEHA lige, trener Mario Bjeliš je kazao da je definitivno otpao Marko Vukić koji će na operaciju koljena, pa je u prvu momčad ubacio šesnaestogodišnjeg Miloša Kosa. „Tatranu ćemo se suprotstaviti s ovim što imamo i dat ćemo sve od sebe. Znamo da su gosti jak protivnik, trenutno su trećeplasirana momčad SEHA lige, a igraju i Ligu prvaka. Borit ćemo se!!!

Mladi rukometaš je tada kazao da mu je čast igrati za Izviđač i da će dati sve od sebe da na najbolji način predstavi Ljubuški kao grad i Izviđač kao klub. Rekao je osjeća i malo tremu, što je normalno za mladog igrača u ovakvom natjecanju, ali to ga neće smetati da pruži što je moguće bolju igru.
Dakle, 17.10.2018. na jednoj zvaničnoj utakmici Miloš Kos oblači dres prve momčadi i postiže svoj prvi pogodaka. Nakon toga, sve ostalo je povijest.
Miloš je s momčadi Izviđača u četiri sezone osvojio dvije titule prvaka i KUP BiH. Osim toga, prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Srbije da bi ove godine uz njegove ogromne zasluge s juniorskom reprezentacijom Srbije na europskom juniorskom prvenstvu osvojio brončanu medalju. Nakon toga Antonia Gerona, izbornika rukometne reprezentacije Srbije promovirao ga je u kvalifikacijskim utakmicama EHF EURO 2024 u seniorskog reprezentativca Srbije.

Miloš Kos još jedan je od mnogih mladih rukometaša koji potvrđuje da je naš klub, kako stalno s pravom ističemo, jedna uzletna pista za velike rukometna dostignuća mladim rukometašima.

Svjestan toga Miloš je neki dan u svom intervju izjavio:
Preporučio bih svakom djetetu, ako ikad dobije poziv od Izviđača neka odmah spakira stvari i dođe u Ljubuški.”

Miloše hvala ti i sretno!

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!