Rukometašima Izviđač Central osiguranja bilo je dovoljno da odigraju kako treba prvu polovicu prvog i drugu polovicu drugog poluvremena pa da uvjerljivo savladaju visočku Bosnu. Naime, „Skauti“ su u 18. minuti susreta imali prednost od devet pogodaka (6:15) da bi se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 15:19. U 46. minuti domaći rukometaši su se primakli na dva gola zaostatka (25:27) da bi nakon toga „Skauti“ ponovno ubacili u brzinu više i stigli do uvjerljive pobjede.

Rukometaši Izviđača odlično su ušli u susret. Čvrstom obranom i brzim kontrama rešetali su mrežu inače odličnog domaćeg vratara Irhada Alihodžića. U 7.minuti „Skauti“ su došli do osjetnije prednosti (2:6), a u 14.minuti prednost je narasla na osam pogodaka (4:12).
U završnih deset minuta susreta nastupila je totalna dekoncentracija u redovima „Skauta“, zaredali su promašaji za promašajem i Bosna je uspjela smanjiti zaostatak te otići na odmor sa samo četiri gola zaostatka (15:19).

U drugom poluvremenu do 44.minute uglavnom se igralo gol za gol, da bih od 44. do 46.minute, serijom 3:0, Bosna došla na samo dva gola zaostatka (25:27). Vidjevši da je „vrag odnio šalu“ trener Toni Čolina uzima time-out kako bi uozbiljio svoju momčad.
Nakon minute stanke „Skauti“ su zaigrali kao preporođeni. Prednost je iz minute u minutu rasla tako da je u jednom trenutku bila i dvoznamenkasta (29:39), ali pogotkom Faruka Halibegovića u posljednjim trenucima susreta Bosna je izbjegla poraz s dvoznamenkastom gol razlikom.

Izviđač je do pobjede predvodio odlični Ivano Pavlović s deset pogodaka, pet je postigao Zvonimir Lukenda, a po četiri Filip VujovićDiano Ćeško i Matej Ljubić.
Vrhunski posao je odradio mladi vratar Aldin Alihodžić skupivši 18 obrana s odličnom uspješnošću od 39 %.

Kod domaće ekipe Enes Skopljak je postigao osam, Faruk Vražalić sedam te po četiri Faruk Halibegović i Harun Nazifović.

Ove subote u sklopu 7.kola BH Telecom Premijer lige u Ljubuškom se igra veliki derbi između RK Izviđač CO i RK Leotar. Susret u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u subotu biti će susret dvije neporažene momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 6. kolo.
Hadžići, 19.19.2022. u 19:00 sati.

RK Bosna Ekoenergija – RK Izviđač Central osiguranje 30:39 (15:19)

Hadžići, dvorana KSC Hadžići, gledatelja 100.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla)
Nadzornik: Boris Šatordžija (Banja Luka).

RK Bosna: Alihodžić, Ahmetaš, Čabaravdić 2, Vražalić 7, Ahić 1, Halibegović 4, Burić 1, Huseljić, Karavdić 1, Nazifović 4, Sirčo, Hrnjić, Skopljak 8/4, Babić 2.
Trener: Adem Bašić.

RK Izviđač CO: Herceg, Alihodžić (18 obrana), Suljević, Vukšić 3, Lukenda 5, Alilović 2, Keso 1, Ljubić 4, Bošković 2, Bubalo 3, Šaravanja 1, Pavlović 10/1, Ćeško 4, Dedić, Vujović 4, Bebek.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Bosna 2 minuta, Izviđač 4 minuta.
Sedmerci: Bosna 4/4, Izviđač 1/1.

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!