U Ljubuškom je večeras u Gradskoj Knjižnici otvorena prva samostalna izložba slika akademske slikarice Janje Barić.

Ovaj kulturni događaj okupio je veliki broj prijatelja i poklonika umjetnosti.

Na samom početku izložbe nazočnima se, u ime organizatora, obratio voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner pročitavši predgovor na izložbeni postav kojeg je napisala Antonija Tolić.

„Likovni jezik ima najizravniji put za izraziti kompleksnu povezanost svjesnih i nesvjesnih aspekata psihe. Tako u Janjinim djelima vidimo zadatost i jasnoću stvarnosti kroz geometrijske likove, te nepredvidljivost, spontanost i prepuštanje slučaju kroz tragove akcijskog slikarstva“, pročitao je Vizentaner, među ostalim.

Nakon Vizentanera se na izložbu osvrnula i ljubuška slikarica Slađana Milićević koja je istaknula kako Janja u svojim radovima uspješno spaja geometrijsku apstrakciju s akcijskim slikarstvom.

„Čitati pravilno izričaj apstraktne slike rijetko tko može, ali svatko u njoj može uživati jer svatko od nas ima osjećaj za lijepo“, rekla je Milićević.

Janji Barić su mnogi večeras čestitali i donosili joj bukete, a nakon svečanog otvaranje izložbe nazočni su se ostali družiti uz razgledavanje slika i razgovor.

error: Content is protected !!