Unatoč velikom optimizmu prije utakmice i izvanrednih dvadesetak minuta na početku susrete Izviđač ipak nije uspio anulirati prednost Slovaka od devet golova iz prvog susreta.

Nakon početnog „zagrijavanja“ (1:1 i 2:2) krenuli su domaćini odlučnije i agresivnije pa je prednost počela rasti, u 10.minuti bilo je 5:2, minutu kasnije 6:2, a noge se diglo blizu tisuću navijača koji su „gurali“ skaute prema željenom cilju. U 13.minuti bilo je plus pet (8:3), ali su gosti za dvije minute spustili prednost Izviđača na tri gola (8:5). Tada je uslijedila mini serija skauta od 4:0 i u 20.minuti bilo je velikih sedam golova prednosti (12:5) i činilo se da će Izviđač do odmora anulirati prednost gostiju. Vratar Ivan Herceg „skinuo“ je nekoliko teških udaraca, ali to se u napadu nije kapitaliziralo pa su nakon nekoliko brzopletih poteza i tehničkih pogrešaka iskusniji gosti brzo iskoristili i smanjili vodstvo domaćina na četiri gola na odmoru (18:14).

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji su u 32.minuti došli na minus dva (18:16), a onda se „trgnuo“ i domaćin. Ponovo dobra igra u obrani omogućila je skautima da polako dižu prednost koja je u 44.minuti bila plus šest, a minutu kasnije i plus sedam. Prednost je mogla biti i veća, ali je u ključnim trenucima Izviđač zapucao tri sedmerca.

I opet je uslijedio pad u igri domaćina, a gosti su u posljednjih desetak minuta odigrali pametno, koristili greške domaćina i mirno priveli utakmicu kraju, a Izviđač je slavio 36:32. Zanimljiv je bio i sudački kriterij, svirali su čak sedamnaest sedmeraca, za Izviđač 8, za goste 9, a bilo je čak 14 isključenja po dvije minute iako utakmica nije bila gruba.

Ivano Pavlović je postigao 8, Diano Ćeško 6, a Berin Keso i Mladen Bošković po 4 gola. Vratar Ivan Herceg imao je 11 obrana. Kod gostiju iz Povazske Bystrice Tomaš Vallo postigao je 8, Martin Briatka 7 golova, a vratar Ladislav Kovacin je imao 10 obrana.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!