Na brzopoteznom turniru Šahovskog kluba Kula iz Ljubuškog, koji je održan u nedjelju u Društvenom centru u Ljubuškom, Marian Raspudić iz Šahovskog kluba Brotnjo pobijedio je sa 6 bodova.

Popularni “cuger” turnir je okupio 14  broj igrača, uz šahiste iz Ljubuškog stigli su i članovi prijateljskog Šahovskog kluba Brotnjo, a natjecanje se igralo po švicarskom sustavu u sedam kola.

Raspudić je imao dobar dan, nanizao je šest pobjeda, a izgubio je tek meč od Ivana Hercega koji je na kraju završio na drugom mjestu.

Treće mjesto je uzeo Alen Buntić, predsjednik Šahovskog kluba Kula Ljubuški, a četvrti je bio Dragan Prskalo, predsjednik Šahovskog kluba Brotnjo.

Turnir je prošao u fer i prijateljskoj atomsferi, a ovo je ujedno bila i provjera znanja pred dva jaka turnira koja nas ovog mjeseca očekuju u Ljubuškom i u Brotnju.

Podsjetimo, u nedjelju, 20. studenog u hotelu Bigeste će se održati 2. Međunarodni šahovski turnir “Memorijal Ivan Boto” kojeg organizira Šahovski klub Kula Ljubuški, a šest dana nakon toga, u subotu 26. studenog u kongresnoj dvorani Sportskog centra Međugorje na rasporedu je šesti po redu Međunarodni šahovski turnir “Međugorje Open 2022” kojeg organizira Šahovski klub Brotnjo.

Riječ je o turnirima za koje se očekuje da će i ove godine privući velik broj šahista iz čitave regije.

error: Content is protected !!