Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je promocija studentskog časopisa „Meritum“. Nazočne su pozdravili dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Snježana Pehar, student Mate Herceg, glavni urednik časopisa i Marijana Artuković, predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U ovogodišnjem Meritumu analizirane su različite teme: uloga studentskog pravobranitelja, aktualni odnos Ukrajine i Rusije s povijesnim osvrtom na odnos dviju država, institut pomilovanja, slučaj Spears, obraćanje Europskom sudu za ljudska prava, slučaj Rock protiv Smitha, institut šikane u kontekstu videonazdora, politička situacija u Bosni i Hercegovini, uporaba psihoaktivnih tvari i maloljetničko prijestupništvo, kriminalistička analiza mjesta zločina, pitanje abortusa, utjecaj ulaska Republike Hrvatske u Schengen na Bosnu i Hercegovinu, institut međunarodne otmice djece, kupovina preko interneta, aktivnosti debatnog kluba, održavanje državnog natjecanja u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta. Osim stručnih tema, ovaj broj sadrži intervju s Oliverom Ćirković kao i preporuke filmova i serija koje bi studenti prava i studenti kriminalistike trebali pogledati.

Za časopis je pisalo sedamnaest dopisnika, a ovogodišnje izdanje po prvi put će biti dostupno na web stranici Pravnog fakulteta.

error: Content is protected !!