Nakon dvije godine kada smo Božić i Novu godinu zbog zdravstvenih mjera bili prisiljeni čekati u krugu najuže obitelji, ove godine je, hvala Bogu, nešto drugačije. Nema zdravstvenih mjera ni neke veće opasnosti po zdravlje pa ćemo se slobodno moći družiti sa svojim najbližima prijateljima i ostalima. Organizirana druženja će biti priređena u više hercegovačkih gradova, a jedan od njih će biti i naš Ljubuški, koji je jedan od prvih koji je organizirao takva druženja. Upravo to je razlog što smo u našem programu ugostili Mladena Bebeka predsjednika turističke zajednice Ljubuški, jednog od organizatora ovogodišnjeg javnog druženja.

S Mladenom smo razgovarali o organizaciji ovogodišnjeg „Adventa u Ljubuškom“ i što će sve posjetitelji moći vidjeti i u čemu će moći uživati na ovogodišnjem Adventu.

Mladen je potvrdio da će, prema ranijoj najavi, Advent  biti održan od 3. prosinca 2022. do 3. siječnja 2023. godine.

Dodao je da će paljenje prve adventske svijeće biti u subotu 26. studenog u 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana i da će prvu adventsku svijeću zapaliti župljani župa Veljaci i Šipovača- Vojnići. Nakon toga u 18,30 sati bit će priređen koncert zborova učenika ljubuških glazbenih škola u Kulturnom centru u Ljubuškom.

Središnji dio adventskih događanja, paljenje adventskih svijeća, koncerti, priredbe, uživanja u blagdanskim okusima i dr., održati će se na Trgu dr. Franje Tuđmana koji će u adventsko vrijeme sjajiti veseljem i raznolikošću gastro i programske ponude, kako za velike, tako i za male posjetitelje, te biti mjesto za obiteljsko i prijateljsko druženje.

Najmlađi će uživati u besplatnom klizanju na klizalištu, zabavom s djedom božićnjakom, raznim priredbama i pjevanju Božićnih pjesama dok će odrasli uz bogat kulturno-zabavni i sportski program uživati u gastro ponudi iz ukrašenih adventskih kućica.

Iz adventskog programa Mladen je izvojio nekoliko događanja:

– Bit će postavljeno pet adventskih kućica

– Klizalište će biti otvoreno 3. prosinca, raditi će cijeli dan i ulaz će biti besplatan

– Nastup Limene glazbe Humac

– Kićenje bora

– Druženje sa sv. Nikolom

– Tematski dan Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića

– Projekt socijalnog poduzetništva

– Udruga Stap će predstaviti tradicionalni adventski jelovnik

– Dan Udruge lovaca Ljubuški

– Dvije likovne izložbe

– Predstava Dječjeg vrtića Ljubuški

– Noćna atletska utrka

– Nastupi ljubuških glazbenih bendova svaki vikend

– Još mnogo toga zanimljivog

Detaljniji program moći će se naći na web stranici Turističke zajednice Ljubuški visitljubuski.com, a moći ćete ga naći i na našoj web stranici radioljubuski.ba.

Organizatori Adventa u Ljubuškom su Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi Ljubuški i KŠC Ljubuški.

Što je još Mladen rekao u razgovoru poslušajte u audio zapisu:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!