U neizvjesnoj i većim dijelom nervoznoj utakmici rukometaši Izviđača zabilježili su još jednu vrijednu pobjedu, u 12.kolu slavili su protiv Konjuha 34:32 (20:20).

I u „normalnim okolnostima“ kad je Izviđač bio i kompletan i odmoran momčad iz Živinica bila je nezgodan protivnik. Nakon dva mjeseca igranja srijeda – subota i veliki broj utakmica dobro su umorili skaute, a kad se pridodaju i ozljede onda rezultat skauta izgleda za ne povjerovati. Nakon Domagoja Alilovića i Milana Hercega trenutno nema ni Diana Ćeške, ponajboljeg igrača ove jeseni, pa se spravom pomalo pribojavalo iskusne momčadi iz Živinica. Kad se još doda da je Mihael Bebek ozlijedio zglob u petak nije izgledalo ružičasto.

U prvih petnaestak minuta gosti su bili u prednosti, u 8.minuti bilo je 3:6, dvije minute kasnije 5:8, a nakon toga domaćini su počeli sustizati i u 18.minuti poravnali na 13:13. Izviđač je prvi put poveo u 22.minuti (15:14), u 26-oj bilo je 18:16, da bi se na odmor otišlo s poravnatim rezultatom 20:20. Iako ozlijeđen vrlo dobro je odigrao Mihael Bebek uz Ivana Pavlovića najubojitiji skaut. Veliki broj golova govori da obrane i vratari nisu bili na nivou, iako je gostujući vratar Čabaravdić skinuo nekoliko zicera.

U nastavku je bolje krenuo Izviđač, u 35.minuti ponovo je imao dva gola prednosti (24:22), a u 41.minuti i tri (28:25). Ključni moment bio je ulazak Harisa Suljevića na gol Izviđača koji je skinuo nekolika udaraca u nizu, ali skauti to nisu iskoristili jer je i na drugoj strani vratar Konjuha skidao uglavnom zicere tako da se uvukla i sumnja kod skauta koja srećom nije dugo trajala.

Posljednjih petnaestak minuta nervozna utakmica, gostujuća klupa burno je reagirala na svaku odluku sudaca pa je često intervenirao i delegat. Jedanaesti pogodak Ivana Pavlovića za 34:31 na početku šezdesete minute definitivno je riješio utakmicu, a sve pohvale idu i navijačima koji su non-stop bodrili svoje miljenike, osobiti u odlučujućim trenucima.

Haris Suljević je imao 8 obrana (sve u posljednjih dvadesetak minuta), Ivano Pavlović zabio je 11, Mihael Bebek i Mladen Bošković po 6, a Matej Ljubić 4. Kod Konjuha vratar Ahmed Čabaravdić je imao 13 obrana, Arsenije Bubić zabio je 8, Almir Osmanović 5, a Sulejman Pejkušić, Mirza Modrić i Aid Selimović po 4 gola.

Mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!