Pravo božićno ozračje zavladalo je našim gradom svečanim otvaranjem manifestacije “Advent u Ljubuškom”. U ovu blagdansku idilu ulazimo tradicionalnim paljenjem druge adventske svijeće na Trgu dr. Franje Tuđmana. Drugu svijeću koja simbolizira Kristove jaslice – “svijeću ljubavi” upalili su župljani župa Grljevići i Klobuk, okupljeno mnoštvo u molitvi su predvodili župnici fra Ante Kurtović i don Ante Čarapina, a ceremoniju je uljepšala Limena glazba Humac.


Nakon paljenja svijeće posjetitelji su prošetali adventom. Veliki redovi stvorili su se ispred kućica na kojima su se prodavale fritule i druga slatka i slana jela te pića, a za mnoge je to bila prilika za lijepo druženje. Ipak, posebno oduševljenje izazvalo je veliko besplatno klizalište, na 200 metara kvadratnih, u koje su pohrlila djeca, ali i mnogi odrasli.


Na Adventu će nastupiti, brojni, umjetnici, kreativci i glazbenici, kuhari koji će zajedno s “Adventom u Ljubuškom” vratiti duh zajedništva i međuljudske topline u Ljubuški.
Podsjetimo, organizatori manifestacije su Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi Ljubuški, Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke i JU Kulturno-športski centar Ljubuški.
Također, manifestacija “Advent u Ljubuškom” trajat će do 3. siječnja.

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!