Ljubušak Damir Tomić Maduna dugi niz godina oplemenjuje kulturnu scenu Dalmacije kao voditelj udruge Kus njega animirajući i organizirajući mnoštvo književnih, glazbenih ,likovnih, pjesničkih susreta u Tučepima. Donoseći sa sobom tako u Dalmaciju hercegovački duh pun šarma i ljubavi naspram riječi, glazbe, slike , kroz djela i ljude koji stoje iza njih: pjesnike, književnike, slikare, glazbenike koje predstavlja u svojoj konobi kroz duge jesenske i zimske dane kada uobičajeni ljetni ritam turističkih mjesta poprimi mirniju i usporeniju notu. „ Ja u stvari ništa ne radim, ja živim u radosti kojom sam okružen.“ kazuje nam u svojoj rodnoj kući na Mostarskim vratima u kojoj sve češće dolazi uživajući na obiteljskom ognjištu.

Trenutno sam u toj fazi, sve više me vuče biti ovdje. Putujem sve češće na relaciji Tučepi – Ljubuški.“ a mi bismo nadodali u maniri pravog „ zavraćanskog“ trubadura. Damir je s nama podijelio dojmove ali i odsvirao pjesmu „ Nije dobro, al dobro je“ s kojom se nedavno predstavio na Chansonfestu u Zagrebu za koju je uglazbio tekst, svog velikog prijatelja književnika Enesa Kiševića.

Ponosan što je Ljubušak, rado priča o svom gradu i ne propušta priliku svih 16 sezona koliko udruga djeluje naglasiti svoje porijeklo i prenijeti umjetnicima i posjetiteljima tu ljubav. Otkrio nam je kako namjerava i ovdje , u svom rodnom gradu uskoro organizirati poetsko-glazbene susrete s Enesom Kiševićem. Kako se vrijeme blagdana bliži s nama je podijelio i dobre želje za sve slušatelje.

Bjanka Medić/ Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!