Ljubuška likovna scena doživljava svoju ekspanziju, u prilog tomu govori i činjenica o nedavnom osnutku prve udruge likovnih umjetnika u gradu, udruge Šipak.

Likovne radionice izrade blagdanskih ukrasa koje organiziraju bile su povod za razgovor u programu Radija Ljubuški sa Slađanom Milićević, članicom udruge koja je istaknula kako “Udrugu čine akademski obrazovani likovni umjetnici”.

“Za sada brojimo pet članova. Okupili smo se zbog velikog interesa mladih i odraslih za likovnu umjetnost u Ljubuškom, dosad je naše djelovanje bilo kroz tečajeve crtanja i slikanja, likovne kolonije i slično, cilj nam bio osnivanjem udruge podići to na jednu veću razinu i samim time otvoriti prostor za više mogućnosti. Imamo mnoštvo planova za sljedeću godinu kroz organizaciju simpozija, seminara, održavanje širokog spektra radionica ovdje u Ljubuškom od grafičkog dizajna i kiparstva do izrade keramike.”

Uputila je između ostalog i poziv svim zainteresiranim na radionice koje se održavaju u Knjižnici Ljubuški u sklopu “Adventa u Ljubuškom” ” radionice su besplatne, radni materijal je osiguran.

“Pozivam sve zainteresirane odrasle, mlade i djecu da dođu, imamo tri termina: u petak 9.12., u petak 16.12. i srijedu 21.12 u vremenu od 18 do 20 sati, kroz zajedničko druženje imaju priliku naučiti sami izrađivati ukrase i provesti to vrijeme kreativno i korisno.”

error: Content is protected !!