Sinoć je Izviđač dvanaestom uzastopnom pobjedom završio jesenji dio igranja utakmica u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u natjecanju BH Telecom Premijer lige. Sinoćnja pobjeda nad momčadi Goražda bila je dvanaesta u nizu te su „Skauti“, kolo prije kraja jesenjeg dijela natjecanja, njome ovjerili titulu jesenjeg prvaka.

U sinoćnjoj utakmice krajnji rezultat od 44:37 te prosjek od 44 sekunde u kome su padali golovi daje za zaključiti da su i Izviđač i Goražde bili više orijentirani na igru u napadu nego u obrani.

Već prvih desetak minuta igre nagovijestilo je da ćemo prisustvovati pravoj golijadi jer su golovi padali kao na tekućoj vrpci, rezultat je bio 7:5, a u 20. minuti „Skauti“ su došli do prednosti 16:9. U tom periodu osobito efikasan bio je Filip Vujević koji je u za dvadeset minuta igre postigao šest golova. U zadnjih deset minuta prvog poluvremena igralo se u ritmu gol za gol tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 22:17.

U prvih pet minuta nastavaka, serijom 5:2, četiri gola Milana Vukšića i gol Filipa Odaka, Izviđač je stigao do osam golova prednosti (27:19). Nakon toga, slijedilo je pet minuta igre gol za gol da bi od 42. do 44. minute uslijedila nova serija, ovaj put 4:0 i „Skauti“ su stigli do dvanaest golova „viška“ (35:23).
U posljednjih petnaest minuta susreta domaći popuštaju što gosti koriste i ponajviše preko efikasnog kružnog napadača Armina Krakonje ublažuju poraz. Na koncu “Skauti” su slavili rezultatom 44:37 čime su, kolo prije kraja prvog dijela natjecanja, stigli do titule jesenjeg prvaka.

U redovima Izviđača odličan je bio Milan Vukšić s deset golova, šest je postigao Filip Vujović, po pet Ivano Pavlović Diano Ćeško te po četiri Filip OdakMatej Šimić i Mihael Bebek. Svoje prve minute odigrao je šesnaestogodišnji Petar Grbavac te se upisao u listu strijelaca. Aldin Alihodžić sa sedamnaest obrana obavio je odličan posao.

Kod gostiju Armin Krakonja trinaest se puta upisao u listu strijelaca, šest golova je postigao Nedim Pilav, a četiri Emsad Pušilo.

U posljednjem 15. kolu „Skautima“ slijedi daleko gostovanje u Gradačac gdje će odmjeriti snage s momčadi RK Gradačac.

Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 14. kolo.
Ljubuški, 10.12.2022. u 18:30 sati.

RK Izviđač Central osiguranje – MRK Goražde 44:37 (22:17)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 400.
Suci: Irhad i Irem Mešić (Sarajevo).
Nadzornik: Mladen Raić (Mostar).

RK Izviđač CO: Herceg, Alihodžić (17 obrana, 2 sedmerca), Suljević (1 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 10/3, Odak 4, Ljubić 1, Bošković, Bubalo 3, Šaravanja, Pavlović 5, Ćeško 5, Dedić 1, Vujović 6, Grbavac 1, Bebek 4.
Trener: Toni Čolina.

MRK Goražde: Hamzić (12 obrana), Beširević, Čamo 1, Pušilo 4, Uglješa 2, Krakonja 13, Hodžić 1, Djana 2, Jamak 2, Božić 1, Pilav 6, Žiga 2, Dedović 3.
Trener: Kasim Kamenica.

Isključenja: Izviđač 10 minuta, Goražde 2 minuta.
Sedmerci: Izviđač 3/3, Goražde 8/5.

Izvor: izvidjac.com

error: Content is protected !!