Ivana Čuljak, Josipa Maras i Doris Vukšić kažu da nisu čekale da im prilika pokuca na vrata, stvarale su je same i došle su u veliki grad ostvariti svoje snove. I vrijedilo je…

Sve ste iz istog mjesta, iste škole, a tako uspješne. Koja je vaša tajna/recept za uspjeh?

Ivana: Tajna? Imale smo strogu profesoricu iz zemljopisa. S ponosom govorim o svojoj srednjoj školi, i mislim da su profesori kao i naši roditelji imali veliku ulogu u našem odgoju i usmjeravanju na pravi put. Naravno da toga u srednjoj nisam bila svjesna, neke stvari shvatiš puno kasnije. Mislim da nam usadili divne vrijednosti i volim reći da je naš uspjeh zapravo i njihov. 

Doris: Sve redom dolazimo iz poduzetničke obitelji, znamo što znači pokrenuti posao iz ničeg. Termin godišnjeg odmora, slobodnog vikenda i mame i tate zajedno na ručku – bio nam je nepoznanica. Iz prve ruke smo svjedočili koliko hrabrosti, upornosti i odricanja treba da ideja, vizija postane stvarnost. Sindrom srednjeg djeteta naučio nas je izboriti se za ono što stvarno želimo, ali u isto vrijeme dijeliti i imati osjećaj za druge. Nismo čekale da nam prilika pokuca na vrata, stvarale smo ju same, brusile talente i došle u veliki grad ostvariti snove. I vrijedilo je… Danas, nakon 30 godina prijateljstva, i dalje smo bezuvjetno tu jedna za drugu, slaveći uspjeh svake od nas kao svoj vlastiti. To je ono što se rijetko nalazi i zato to sebično čuvam.

Josipa: Jedan komentar na našu zajedničku sliku bio je „čim su vas hranili?“, na što sam ja odgovorila: „od mene su sklanjali.“ Itekako ponosom me čini činjenica da je moje odrastanje popratio suživot s divnim, vrijednim i sposobnim ljudima kakve Hercegovina ima zavidan broj. U čemu je točno tajna, ne znam. Kad bi je znala, zasigurno bi je primijenila u odgoju svoje djece.

Što trenutačno radite i koji su planovi?

Josipa: Tijekom ljetnog godišnjeg odmora, na trenutke sam osjećala strah pomišljajući kako ćemo preživjeti do Božića. Ispred nas je bilo jako puno planova i investicija. I kada su takve stvari u fazi planiranja, mene uvijek malo brine način na koji ćemo to sve uspjeti posložiti. Sad s ponosom mogu reći da je 90% planova koje smo planirali napraviti do kraja godine provedeno, tako da ostatak godine planiram provesti uživajući u tim plodovima i svakodnevnoj rutini koju smo konačno posložili. Iduća godina za nas donosi neke nove investicije i projekte, od kojih je jedan i naš novi poslovni prostor s uredima i proizvodnjom. Tako da se prije svega planiram pošteno odmoriti.

Ivana: Trenutno sam u novom projektu s Neka Jedu Kolače koji spremam za 2023. Dio je vezan za Zagreb, drugi dio za Mexico/Tulum, pa evo što reći nego – Bože podrži.

Doris: Danas vodim stratešku komunikaciju u Humanu, jednoj od vodećih digitalnih agencija u regiji, uživam dijeliti svoje znanje studentima iz područja komunikacije startupova, pišem kolumnu i jurim doma biti najbolja mama na svijetu Bruni i Roku. Trenutno se borim s vjetrenjačama osvijestiti potencijal koji Hrvatska ima za snažnije brendiranje vlastite inovativnosti. Svoj rad sve više usmjeravam različitim inicijativama da Hrvatska za prioritet napokon postavi inovativnost i tehnologiju kao ključnu odrednicu gospodarskog rasta i započne pametno, jasno i glasno komunicirati inovacijski potencijal na globalnom tržištu.

Kakve su bile reakcije na cover Dive?

Ivana: 8.8.2020. never forget. U Hercegovini se Diva ne može kupiti pa je to bio organizirani izlet preko granice samo po Divu. Mama bi kupila novine za cijelo selo da sve susjede i tete imaju Divu s njihovom Ivom, ćaća bi se pohvalio policajcu na graničnom prijelazu kad bi ga pitao išta za prijaviti: Ništa, idem po novine, dite mi je na naslovnici.

Doris: Prigodno – divne. Prvenstveno me oduševio koncept naslovnice koja slavi ženu u punom smislu riječi, onu ‘stvarnu’ koja svojim životom jednostavno – inspirira. Uvijek rado čitam o uspjehu drugih, prvenstveno žena koje tako jednostavno žongliraju biznis, predvode pobjedničke timove i spašavaju živote, a usput odgoje dijete, stvore ručak na stolu, osvoje koji vrh ili istrče maraton u humanitarne svrhe. Upravo to slavi Diva naslovnica i čast mi je biti dio takve priče.

Josipa: Kakve reakcija može izazvati Diva osim divne? Ovim putem se želim zahvaliti što smo dobile takav dobar komad medijskog neba medijskog koji nam je jako puno pomogao u poslu. Meni osobno pogotovo, ali mislim da će ovu izjavu potpisati svaka od nas. Predivne riječi koje prate odlične fotografije su veliki vjetar u leđa i puno većim facama od mene.

Izvor: https://diva.vecernji.hr/

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!