Danas su u zgradi gradske uprave Ljubuški potpisani ugovori o dodjeli grant sredstava za financiranje biznisa marginalizirane grupe žena.

Zajedničkim sredstvima USAID/INSPIRE i Grada Ljubuškog, u iznosu od 60.000 KM, kreiran je zajednički fond za podršku u razvoju biznisa marginalizirane grupe žena.

Grant sredstva su namijenjena za financiranje troškova u okviru registrirane djelatnosti, a ista je ostvarilo sedam aplikantica s područja Ljubuškog. Ugovor s odabranim aplikanticama potpisan je na godinu dana. Odabrane aplikantice imaju ugovornu obvezu da maksimalno dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora registriraju svoju djelatnost.

Za financiranje biznisa marginaliziranih grupa žena, koji financiraju USAID/INSPIRE i Grad Ljubuški, odobrena su sredstva u iznosu 8.521,43 KM za svaki biznis plan sljedećim aplikanticama: Nikolina Miličević, Petra Jelčić, Romilda Ćutuk, Antonija Boras, Ana Krajinović, Antonija Kolobarić i Danijela Kraljević.

Korisnice će pored financijske imati i stručnu mentorsku podršku i podršku u promociji njihovih biznisa.
Poslušajte što su nakon potpisivanja ugovora izjavili: predstavnica USAID/INSPIRE-a Dunja Škaljo, aplikantica Nikolina Miličević i gradonačelnik Vedran Markotić:Radio Ljubuški

error: Content is protected !!