Steve (Stipe) Bubalo, američki poduzetnik ljubuških korijena, sa svojom suprugom Louise poznat je po uspješnim poslovnim aktivnostima, ali i privrženosti svom rodnom kraju u koji često dolazi i pruža pomoć pri realizaciji raznih projekata.

Nebrojeno puta supružnici Bubalo pokazali su svoju humanu stranu, a nedavno su obradovali i djecu koja pohađaju Dječji vrtić Ljubuški.

Krajem prošle godine jako nas je obradovala vijest da će djeca dobiti nove igračke i materijal za rad od Louise i Stipe Stevea Bubala u vrijednosti od 2.000 američkih dolara. Donacijom velikih magnetnih ploča obogatili smo ulazni dio gdje ćemo od sada moći imati izložbe dječjih radova. Nove igračke poput klackalica i lopti djeci će uljepšati vrijeme u našoj igraonici.

Dobili smo i novi materijal za kreativni rad po skupinama: papire u boji, bijeli papir, male škare za djecu, ljepila, ukrase, klamerice, plastifikatore, tempere, krede. Za poticanje dječje mašte kroz igru kupljene su lego kockice i različite kvalitetne drvene igračke: kućice za lutke, trgovine, kuhinje, slastičarna, kafić, staze i garaže za autiće.

Djecu su razveselile i nove slikovnice, puzzle, društvene i didaktičke igre. Ne možemo riječima opisati koliko je oduševljenje djece bilo kada su ugledali nove igračke.

Neka nam svima najveća nagrada budu sretna djeca u vrtiću, koja su se oduševila poklonom. Imamo čast odgajati najmlađe Ljubušake i trudit ćemo se da ih učimo živjeti po njihovom primjeru, da jednog dana, ako ih život odvede daleko, ne zaborave gdje su njihovi korijeni. Dragi Stipe i Louise, hvala od srca jer ovaj poklon nama puno znači, poručili su iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Ljubuški na 21. sjednici usvojilo je odluku o dodjeli nagrade Grada Ljubuškog za životno djelo koja će ove godine otići u ruke Louise i Stevea – Stipe Bubala, najuglednije i najimućnije obitelji u hrvatskoj dijaspori, koja je poznata po svojoj humanosti i svesrdnoj pomoći rodnom kraju.

Supružnicima Bubalo bit će uručena i Povelja te Zlatni grb Grada Ljubuškog, priopćeno je u utorak kasno navečer iz Javne ustanove ”Dječji vrtić Ljubuški”.

error: Content is protected !!