Predstavljanjem dvaju knjiga večeras u hotelu Bigeste započinje obilježavanje Dana Grada Ljubuškog.

Predsjednik ljubuškog Gradskog vijeća Tihomir Kvesić gostovao je u programu Radija Ljubuški te govorio o nizu najavljenih događaja koji će se održati uoči Dana Grada Ljubuškog.

Kako je istaknuo, čitav program započinje večeras kada će u hotelu Bigeste biti predstavljeni godišnjak Bilig i knjiga „Jezično blago ljubuškog kraja“ autora dr. Ante Čuvala.

Potom će već sutra u lapidariju franjevačkog samostana sv. Ante na Humcu s početkom u 19 sati biti upriličena zajednička izložba fotografija “Svjetlo života“ autora Ivana Tomića-Care i Đine Spajića

Obilježavanje se nastavlja u nedjelju, 12. veljače, kada će Ljubušaci imati priliku pogledati predstavu „Taksimetar“ koju izvode glumci iz Viteza i Travnika. Organizator ovog događaja je HKD Napredak, podružnica Ljubuški, iza predstave stoji Gradsko kazalište mladih Vitez u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem Travnik. „Predstava će održati u Kulturnom centru, izvode je naši prijatelji koji skoro svake godine naprave par predstava u našem gradu i zahvaljujem im se na tome“, rekao je Kvesić.

Idućeg tjedna, u srijedu 15. veljače bit će upriličeno svečano proglašenje sportaša godine Ljubuškog, a da idući tjedan protekne u sportskom duhu pobrinuti će se poznati ljubuški nogometni sudac Goran Paradžik koji će u četvrtak, 16. veljače promovirati svoju knjigu „I suci su samo ljudi“.

Dan nakon toga slijedi koncert Glazbene škole Ljubuški pod nazivom „Posvećeno mome gradu“ koji je zakazan za petak 17. veljače.

Subota, 18 veljače, biti će posvećena braniteljima, tog dana će biti održano svečano obilježavanje Dana branitelja, s polaganjem vijenca na glavnom gradskom trgu u Ljubuškom, svetom misom za poginule hrvatske branitelje na Humcu te izložbom ratnih fotografija ljubuških branitelja iz Domovinskog rata koja će se održati u lapidariju na Humcu.

Nedjelja, 19. veljače je dan kada će se upriličiti svečano otvaranje Gradske galerije u Ljubuškom gdje će taj dan biti postavljena izložba „Ljubuški obojen bojama ljubavi i sjete“ akademskog slikara Hame Ibrulja. „To je zgrada prekoputa Osnovne škole Marka Marulića, obnovljena je i u novom sjaju. Željeli smo to obilježiti jednom izložbom koja će zasigurno plijeniti pozornošću“, rekao je Kvesić.

Program završava u nedjelju 20. veljače svečanom sjednicom Gradskog vijeća u hotelu Bigeste, a Kvesić ističe kako su svečane sjednice iz godine u godinu dobro posjećene i okupljaju velik broj ljudi iz raznih sfera života, od političara, gospodarstvenika, sportaša, predstavnika udruga…

Poslušajte razgovor:

Program svečanog obilježavanja Dana Grada Ljubuškog 2023. godine:

SRIJEDA, 8. VELJAČE 2023. GODINE
19:00 SATI – PREDSTAVLJANJE GODIŠNJAKA BILIG ZA 2023. GODINU KOJEG OBJAVLJUJE UDRUGA „HERCEGOVAČKA KULTURNA BAŠTINA – BILIG“ I PREDSTAVLJANJE KNJIGE „JEZIČNO BLAGO LJUBUŠKOG KRAJA „ – RJEČNIK ZAVIČAJNOG GOVORA, AUTORA DR. ANTE ČUVALA (HOTEL BIGESTE)

ČETVRTAK, 9. VELJAČE 2023. GODINE
19:00 SATI – ZAJEDNIČKA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “SVJETLO ŽIVOTA“ AUTORA IVANA TOMIĆA-CARE & ĐINE SPAJIĆA (LAPIDARIJ FRANJEVAČKOG SAMOSTANA SV. ANTE NA HUMCU)

NEDJELJA, 12. VELJAČE 2023. GODINE
19:00 SATI – PREDSTAVA „TAKSIMETAR“ – GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH VITEZ U KOPRODUKCIJI S HRVATSKIM KAZALIŠTEM TRAVNIK
ORGANIZATOR: HKD NAPREDAK, PODRUŽNICA LJUBUŠKI (KULTURNI CENTAR)

SRIJEDA, 15. VELJAČE 2023. GODINE
19:00 SATI – SVEČANO PROGLAŠENJE SPORTAŠA GODINE ZA 2022. GODINU (HOTEL BIGESTE)

ČETVRTAK, 16. VELJAČE 2023. GODINE
19:00 SATI – PREDSTAVLJANJE KNJIGE „I SUCI SU SAMO LJUDI“ AUTORA GORANA PARADŽIKA
ORGANIZATOR: HKD NAPREDAK, PODRUŽNICA LJUBUŠKI (HOTEL BIGESTE)

PETAK, 17. VELJAČE 2023. GODINE
19:00 SATI – „POSVEĆENO MOME GRADU“ – KONCERT GLAZBENE ŠKOLE LJUBUŠKI (KULTURNI CENTAR)

SUBOTA, 18. VELJAČE 2023. GODINE
SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA BRANITELJA
17:00 SATI – POLAGANJE VIJENCA (TRG DR. FRANJE TUĐMANA)
18.00 SATI – SVETA MISA ZA SVE POGINULE HRVATSKE BRANITELJE (CRKVA SV. ANTE NA HUMCU)
19:00 SATI – IZLOŽBA RATNIH FOTOGRAFIJA LJUBUŠKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA (LAPIDARIJ FRANJEVAČKOG SAMOSTANA SV. ANTE NA HUMCU)

NEDJELJA, 19. VELJAČE 2023. GODINE
18:30 SATI – SVEČANO OTVARANJE GRADSKE GALERIJE
IZLOŽBA SLIKA „LJUBUŠKI OBOJEN BOJAMA LJUBAVI I SJETE“, AKADEMSKOG SLIKARA HAME IBRULJA (GRADSKA GALERIJA)

PONEDJELJAK, 20. VELJAČE 2023. GODINE
11:00 SATI – SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA LJUBUŠKOG (HOTEL BIGESTE)

error: Content is protected !!