Opći štrajk u osnovnim i školama na području Županije Zapadnohercegovačke završen je 9. veljače 2023. godine, piše jabuka.tv.

Štrajk je završen odlukom Skupštine Sindikata koja je istu donijela na sjednici, potvrđeno je iz Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama ŽZH za portal Jabuka.tv.

Kako stoji u dokumentu kojeg je poslao Nezavisni sindikat uposlenih u osnovnim školama u ŽZH ispunjeni su razlozi za završetak općeg štrajka usuglašavanjem Prijedloga kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u ŽZH poslodavca i Sindikata, dostavljen Sindikatu 8. veljače te postizanjem dogovora o načinu povećanju plaća uposlenika u osnovnim školama s ministrom financija i podpredsjednikom Vlade ŽZH Tonijem Kraljevićem.

Zastupnici Skupštine većinom glasova donijeli su ovu Odluku, u skladu s člankom 17. Poslovnika o radu Skupštine nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH.

Skupština Sindikata ovlastila je predsjednika Sindikata za potpisivanje Sporazuma i Kolektivnog ugovora s predstavnikom Vlade ŽZH.

Još uvijek nije poznato hoće li nastava za učenike osnovnih škola početi u petak, 10. veljače ili će se ipak sačekati ponedjeljak, 13. veljače.

Kada je riječ o srednjim školama ŽZH, sastanak još uvijek traje, a informacije će biti objavljene uskoro.

Dio dokumenta koji je Predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama ŽZH dostavila na adrese koje su navedene u naslovu dokumeta.

Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški objavila je na svojoj Facebook stranici poziv roditeljima u kojem stoji da sutra počinje redovita nastava.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Poštovani roditelji!

Sutra, 10.veljače počinje redovna nastava u drugom odgojno-obrazovnom razdoblju tekuće školske godine za sve razrede.

Dragi učenici, iskreno se radujemo ponovnom susretu u školskim klupama, vrevi na igralištu i ispunjenim hodnicima.

Djelatnici OŠ Marka Marulića Ljubuški

I Osnovna škola Tina Ujevića Vitina je uputila obavijest roditeljima i učenicima da sutra počinje nastava:

Obavijest prenosimo u cijelosti:

Dragi učenici i roditelji!

Sutra 10.velječe 2023.godine započinje redovita nastava u II.polugodištu školske 2022./23. godine. Nastava će se izvoditi po redovitom rasporedu.

Sretno nam bilo svima!

Kada je u pitanju Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški oni nisu ni prekidali nastavni proces, tako da će se nastava sutra odvijati redovito.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!