U sklopu obilježavanja Dana grada Ljubuškog u srijedu, 15. veljače, u hotelu Bigeste, bit će upriličeno svečano proglašenje sportaša godine za 2022. godinu.

Izbor sportaša grada Ljubuškog za 2022.godinu održan je prije dvadesetak dana, a na svečanosti će najboljima biti dodijeljena priznanja.

Naime, 27. siječnja 2023. godine u organizaciji Gradonačelnika Ljubuškog, održan je 26. tradicionalni izbor najboljih sportaša grada Ljubuškog za 2022. godinu. Povjerenstvo za izbor najboljih sportaša Grada Ljubuškog tajnim je glasovanjem biralo najbolje u šest kategorija.

                Izabrani su:

                1. NAJBOLJA JUNIORKA – Dragana Matić

                2. NAJBOLJI JUNIOR – Krešimir Medić

                3.NAJBOLJA SPORTAŠICA – Matea Nosić

                4. NAJBOLJI SPORTAŠ – Stipe Dugadžić

                5. NAJBOLJI SPORTSKI KLUB – RK Izviđač Central Osiguranje d.d.

                6. NAJUSPJEŠNIJI TRENER – Toni Čolina

Najbolja juniorka Dragana Matić

Dragana Matić članica je BK Ljubuški. Učenica je Gimnazije Ljubuški, veoma je vrijedna i pored svakodnevnih treninga nastoji biti uzorna učenica.

U 2022 imala je veoma zapažene rezultate a to su:

Prvakinja BiH u XCO disciplini (olimpijski kros)

Prvakinja BiH u XCM disciplini (maraton)

Prvakinja BiH u XCU disciplini (uspon)

Osvajačica premier lige BiH u kategoriji Kadetkinja

Ono na što su u klubu zaista ponosni je osvajanje Brončane medalje na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj u disciplini XCE (Eliminator) i 4. Mjesto na istom prvenstvu u disciplini XCO.

Također klubu je čast sto je Dragana proglašena za najperspektivniju mladu sportašicu u Bosni i Hercegovini u godini 2022.a na ponos je sviju nas u gradu Ljubuškom zato je i nagrađena za najbolju juniorku Ljubuškog.

1. Mjesto XC premier lige BiH
Prvakinja BiH u XCO disciplini (olimpijski kros)
Prvakinja BiH u XCU disciplini (MTB uspon)

Sve to u kategoriji mladih kadetkinja, a ne smijemo zaboraviti ni poziv u MTB reprezentaciju BiH te nastup u Bihaću na Balkanskom prvenstvu.

Najbolji junior – Krešimir Medić

Krešimir je rođen 7.1.2006 i do 13 godine je bio član NK Sloge Ljubuški, a zatim prelazi u NK Široki Brijeg, čiji dres nosi i danas. Svojim marljivim radom, treninzima i talentom zaslužio je prvo potpisivanje profesionalnog ugovora s uglednim Premijerligašom, jakom ekipom NK Široki Brijeg. Sretno mu bilo u profesionalnim nogometaškim vodama.

Najbolja sportašica – Matea Nosić

Igračica je rukometnog kluba Ljubuški, u kojem uspješno nastupa dugi niz godina. Posebno se pamte njezine briljantne utakmice završnice kupa BiH gdje je Matea bila najbolji strijelac. Nastupala je za kadetsku reprezentaciju BiH a u 2022 godini dobila je i poziv za seniorsku reprezentaciju BiH. Lider je mlade ekipe RK Izviđač koja uspješno igra i ovu sezonu gdje su u vrhu premijer lige za žene. Želimo joj još mnogo pojedinačnih kao i klupskih uspjeha.

Najbolji sportaš – Stipe Dugandžić

Stipe Dugandžić rođen 4.6.2004 godine, košarkom se počeo baviti u svojoj 10 godini u KK Ljubuški. Vrlo brzo je prepoznat njegov talent te već s 12 godina prelazi u kultni klub, višestrukog prvaka Europe, zagrebačku Cibonu. U periodu od tri godine koliko je proveo u Ciboni postao je višestruki prvak Hrvatske u mlađim uzrastnim kategorijama i ujedno reprezentativac Hrvatske do 14 godina. Osvajač je i brojnih domaćih i međunarodnih turnira gdje je bio najbolji strijelac i MVP turnira. 2019 godine se vraća u svoj matični klub KK Ljubuški i za isti nastupa iduće dvije godine. Potom prelazi u KK Čapljina, premijerligaša BiH i u to vrijeme je najmlađi igrač premijerlige. U ljeto 2022 Stipe prelazi u KK Vrijednosnice Osijek, člana HT Premijer lige Hrvatske i druge ABA lige gdje je Stipe opet jedan od najmlađih igrača. Završetkom sezone, Stipe prelazi u KK Dinamo čiji je član danas. Sve do danas nastupa za sve selekcije Hrvatske, do 14, 16, 18 i 20 godina.

Najbolji sportski klub- RK Izviđač Central Osiguranje

Izviđač je gigant rukometa i na daleko prepoznat brend. Sinonim je za uspješnu školu rukometa i vrhunske rezultate. U 2022 godini klub je osvojio Kup BiH a i u prvenstvu su pružali veoma dobre igre. Ove godine lider je prvenstva i nadamo se da će opet vratiti titulu u naš grad.

Mlađe selekcije su neprikosnovene u svojim uzrastima i to su budući nositelji igre prve momčadi. Klub kao i pojedinci su višestruko nagrađivani i navikli su na vrhunske domete. Redovno sve selekcije Izviđača daju igrače i trenere za sve uzraste selekcija kako BiH tako i Hrvatske.

Najuspješniji trener – Toni Čolina

Toni je trener koji uspješno vodi mušku ekipu Izviđača već treću sezonu za redom.

Osvojio je Kup BiH u 2022 i ovo mu je druga uzastopna nagrada za najuspješnijeg trenera Grada Ljubuškog. U 2022. s klubom je bio sudionik euronatjecanja EHF Kup 2022.

Toni Čolina bio je pomoćnik izbornika seniorske reprezentacije BiH s kojom je sudjelovao na Europskom rukometnom prvenstvu u siječnju 2022.godine a u istoj godini preuzeo je i izborničku funkciju.

Toni je magistar kineziologije i posjeduje licencu Master Coach rukometa.

Pod njegovim vodstvom ekipa Izviđača igra veoma moderan rukomet i iz godine u godinu stvara jake igrače . Nadamo se da će ostati s nama još mnogo sezona i biti veoma uspješan.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!