HKUD „Antas Mucić“ iz Ljubuškog ovoga tjedna putuje u Slavoniju gdje će nastupiti na 56. Šokačkom sijelu u Županji.

Na ovoj, jednoj od najstarijih manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj, Ljubušaci će se predstaviti na Sajmu zlatne niti koji ove godine traje četiri dana (četvrtak, petak, subota i nedjelja).

Također će nastupiti i na trećoj večeri folklora u subotu, 18. veljače, gdje, uz društvo iz Ljubuškog, nastupaju i društva iz Poljske, sjeverne Makedonije i Vojvodine. Tamo će se predstaviti s plesovima i napjevima ljubuškog kraja.

U Slavoniju putuje tridesetak članova HKUD-a „Antas Mucić“, a kao i prethodnih godina, i ove će nastupiti u pokladnoj povorci koja je na rasporedu u nedjelju, 19. veljače.  

Iz HKUD-a „Antas Mucić“ zahvaljuju se gradonačelniku Grada Ljubuškog gosp. Vedranu Markotiću, kao i ministru financija u Vladi Županije Zapadno-hercegovačke gosp. Toniju Kraljeviću na svesrdnoj pomoći u organizaciji odlaska u Slavoniju gdje će promovirati Grad Ljubuški i našu županiju.

Također, iz HKUD-a zahvaljuju i sponzorima čiji će se proizvodi naći na štandu društva; Vinarija Keža, Podrum Begić, Podrum Tolj, Vinarija Petrus, Svadbeni salon Ohio i Karliko.

error: Content is protected !!