Dolazak karnevalske povorke u grad Ljubuški označio je veliko finale jubilarnog 25. Ljubuškog karnevala.

Inače, dvadeset i peto izdanje Ljubuškog Karnevala započelo je 6. veljače proglašenjem Karnevalske Republike Ljubuški i preuzimanjem ključeva grada od strane mačkara. Zatim je 12. veljače održan Dječji Karneval, a danas nas očekuje veliko finale ovogodišnjeg karnevala, međunarodni Veliki Karneval.

Danas je sve započelo u ranim jutarnjim satima u selu Prologu, gdje su se u 8 sati okupili mačkari. Potom je u 9 sati auto-kolona krenula kroz ljubuška sela, a točno u podne svi sudionici karnevala pristigli su u Ljubuški.

Za to vrijeme, predstavnici inozemnih karnevalskih skupina su primljeni kod ljubuškog gradonačelnika Vedrana Markotića, na svečanom prijemu u 11 sati.

U 12 sati svi sudionici karnevala okupili su se kod OŠ Marka Marulića u centru grada, odakle u 12,30h kreće međunarodna karnevalska povorka.

U ovogodišnjoj povorci sudjeluju karnevalske skupine iz 6 različitih zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Crne Gore i Srbije, a prvi put na ljubuškim ulicama imat ćemo priliku vidjeti i brazilsku sambu.

U 13 sati počinje središnji karnevalski program na Centru malih športova Ljubuški. Uz dobro poznate točke suđenja Marku Karnevalu, sve gledatelje očekuje mnoštvo smijeha i zabave, te hrana i piće po promotivnim cijenama. Ulaz je kao i svih dosadašnjih godina slobodan.

Program na športskom centru završava u 14,30h, a karnevalska karavana potom se seli ponovno u Prolog. Tamo u 16 sati počinje bogat program koji uključuje i spaljivanje osuđenog Marka Karnevala, a u 19 sati započinje i bal pod maskama. U sklopu bala pod maskama, bit će dodijeljene i nagrade najboljim maskama.

Zabava je na Ljubuškom Karnevalu uvijek bila zagarantirana, a ove godine organizatori vjeruju da su pripremili najbolji program do sada. Sve gledatelje tako očekuje pregršt smijeha i zabave. Nema boljeg načina za ispratiti zimu, od sudjelovanja u Ljubuškom Karnevalu, bilo kao akter ili kao gledatelj.

Pogledajte dolazak autokolone u Ljubuški

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!