Dolazak karnevalske povorke u grad Ljubuški u 12 sati označio je veliko finale jubilarnog 25. Ljubuškog karnevala. Nakon okupljanja kod Osnovne škole Marka Marulića karnevalska povorka krenula je prema Centru malih športova gdje će se održati središnji program Karnevala.

Inače, dvadeset i peto izdanje Ljubuškog Karnevala započelo je 6.veljače proglašenjem Karnevalske Republike Ljubuški i preuzimanjem ključeva grada od strane mačkara. Zatim je 12.veljače održan Dječji Karneval, a danas nas očekuje veliko finale ovogodišnjeg karnevala, međunarodni Veliki Karneval.

Danas je sve  započelo u ranim jutarnjim satima u selu Prologu, gdje su se u 8 sati okupili mačkari. Potom je u 9 sati auto-kolona krenula kroz ljubuška sela, a točno u podne svi sudionici karnevala pristigli su u Ljubuški. Za to vrijeme, predstavnici inozemnih karnevalskih skupina su primljeni kod ljubuškog gradonačelnika Vedrana Markotića, na svečanom prijemu u 11 sati.

U 12 sati svi sudionici karnevala okupili su se kod OŠ Marka Marulića u centru grada, odakle je u 12,30h krenula međunarodna karnevalska povorka. U ovogodišnjoj povorci sudjeluju karnevalske skupine iz 6 različitih zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Crne Gore i Srbije, a prvi put na ljubuškim ulicama imat ćemo priliku vidjeti i brazilsku sambu.

U 13 sati počinje središnji karnevalski program na Centru malih športova Ljubuški. Uz dobro poznate točke suđenja Marku Karnevalu, sve gledatelje očekuje mnoštvo smijeha i zabave, te hrana i piće po promotivnim cijenama. Ulaz je kao i svih dosadašnjih godina slobodan.

Program na športskom centru završava u 14,30h, a karnevalska karavana potom se seli ponovno u Prolog. Tamo u 16 sati počinje bogat program koji uključuje i spaljivanje osuđenog Marka Karnevala, a u 19 sati započinje i bal pod maskama. U sklopu bala pod maskama, bit će dodijeljene i nagrade najboljim maskama.

Zabava je na Ljubuškom Karnevalu uvijek bila zagarantirana, a ove godine organizatori vjeruju da su pripremili najbolji program do sada. Sve gledatelje tako očekuje pregršt smijeha i zabave. Nema boljeg načina za ispratiti zimu, od sudjelovanja u Ljubuškom Karnevalu, bilo kao akter ili kao gledatelj.

Pogledajte polazak karnevalske povorke od škole Marka Marulića prema Centru malih športova u Ljubuškom:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!