Novi izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Goran Perkovac objavio je popis igrača i stručnog stožera za dvije kvalifikacijske utakmice s Nizozemskom za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još osam koji su na listi pričuva.

U odnosu na reprezentaciju koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u siječnju ove godine, na popisu više nema vratara Dine Slavića, kružnih napadača Željka Muse, Leona Šušnje i Nikole Grahovca, specijalista za obranu Jakova Gojuna, zatim Luke Šebetića i Lovre Mihića.

Od novih igrača tu su povratnici Marin Šego na vratima, Manuel Štrlek te oporavljeni David Mandić na lijevom krilu. Povratnici na crtu su Ilija Brozović i Veron Načinović. Zdrav je i vraća se na svoje mjesto lijevog vanjskog Tin Lučin. Na poziciji desnog vanjskog su nakon saznanja da Ivana Martinovića čeka operacija, tri nova igrača, Luka Stepančić koji se vratio nakon dvije godine i brojnih operacija, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš. Novo ime je i desno krilo Mario Šoštarić koji je stekao pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju 25. siječnja ove godine, objavio je Hrvatski rukometni savez.

– Ovo je po mom mišljenju najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima, odnosno najbliže mojoj viziji rukometa koji želim da reprezentacija igra. Kada nam se vrate ozlijeđeni igrači poput Halila Jaganjca i Ivana Martinovića, to će biti okosnica reprezentacije za sve ono što nas čeka u skoroj budućnosti. Kao što znate, imamo jako malo vremena. Praktički nam je na raspolaganju samo jedan trening prije prvog susreta, koji ćemo iskoristiti da se upoznamo i složimo igru za susret protiv Nizozemske u Eindhovenu. To je izuzetno respektabilan suparnik. Mislim da ovoga trenutka igraju najbrži rukomet na svijetu. Bit će to veliki izazov, ali mislim da mi tu prepreku možemo preskočiti. Što se tiče stručnog stožera, odabrao sam dvojicu ljudi, Borisa Dvoršeka kao pomoćnog trenera i Valtera Matoševića kao trenera vratara jer im maksimalno vjerujem. Poznajem njihov rad, oni znaju kako ja funkcioniram i ne sumnjam da će to sve dobro izgledati. Ostatak stručnog stožera je isti i nije bilo potrebe za nekim promjenama, rekao je izbornik Perkovac.

Također, novi izbornik je kompletirao stručni stožer reprezentacije. U njemu su Boris Dvoršek kao pomoćni trener te Valter Matošević kao trener vratara.

Ostatak stožera je isti kao što je bio i do sada. To znači da su i dalje fizoterapeuti Željko Kercel i Filip Šimunović, doktor Domagoj Gajski, tehniko Zdravko Mirilović, team manager Ivica Maraš, direktor Ivica Udovičić te video analitičar Zoran Čulk.

 Na put u Nizozemsku s kojom Hrvatska igra 8. ožujka 2023. godine u 19.30 sati u Eindhovenu, odnosno uzvrat u Osijeku 12. ožujka 2023. godine u 17.15 sati, novi izbornik vodit će 20 igrača. Hrvatska je u prva dva kvalifikacijska susreta pobijedila Grčku 33-25 i Belgiju 30-27. Susreti protiv Nizozemske izuzetno su važni za konačni rasplet u skupini, jer Hrvatska želi biti prva, što bi joj donijelo mogućnost povoljnijeg žrijeba za EURO 2024.

https://sport.hrt.hr/rukomet/perkovac-objavio-popis-vraca-se-strlek-ovo-je-najbolje-sto-hrvatska-ima–10620924

consent.hr

Popisa seniorske muške reprezentacije:

MARIN ŠEGO – FRISCH AUF GÖPPINGEN

MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE

MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC

DAVID MANDIĆ – MT MELSUNGEN

MARIN JELINIĆ – RK NEXE

JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN

ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

LUKA CINDRIĆ – BARCA

IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE

LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB

LUKA STEPANČIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

MATEO MARAŠ – GRUNDFOS TATABANYA KC

FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE

MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB

ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF

Rezervni igrači:

DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB

DAVOR ĆAVAR – RK PPD ZAGREB

TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE

ŠIME IVIĆ – SC DHFK LEIPZIG

IVAN ČUPIĆ – RK PPD ZAGREB

PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB

NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

KARPO SIROTIĆ – RK PPD ZAGREB

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!