Rukometaši Izviđač Central osiguranja nakon nešto manje od godinu dana ili točno nakon 342 dana doživjeli su prvi poraz u domaćim natjecanjima. Zadnji put „Skauti“ su poraženi 26.03.2023. godine u 20. kolu Premijer lige u sezoni 2021./2022. od Sloge u Doboju. Sinoć u Tuzli u utakmici s puno golova pobijedili su ih rukometaši Slobode te zasluženo došli do bodova.

„Skauti“ već dugo muku muče s ozljedama. Iz rostera s kojim se krenulo u ovogodišnje natjecanje sinoć je nedostajalo osam igrača (Alihodžić, Lukenda, Alilović, Odak, Keso, Kos, Vujević, Dedić) tako da je teret utakmica pao na leđa ostatku momčadi.
“Rovit“ je bio Diano Ćeško, nije trenirao skoro cijeli tjedan pred utakmicu u Tuzli, a Ivan Herceg je nastupio pod lijekovima i s bandažiranim zglobom. „Zamor materijala“ je učinio svoje. Nedostajalo je energije. Obrambeno nismo odgovorili zadatku, tako da su fenomenalni Benjamin Čičkušić, Haris Buljina i naši Mario Pavlak I Mirko Mišetić došli do izražaja i izrešetali mrežu nemoćnih vratara „Skauta“. Treba reći da je napad “Skauta” dobro funkcionirao (35 golova), raspoloženi su bili Milan Vukšić, Ivano Pavlović i Marijan Šaravanja, ali kako se na kraju pokazalo to nije bilo dovoljno. Trener Čolina pokušavao je s izmjenama igrača, raznim taktičkim varijantama u obrani, ali nije uspio naći dobitnu kombinaciju.

Prvi dvadesetak minuta Izviđač se dobro držao (8:9, 19.minuta), obrana je u tom periodu solidno funkcionirala mada joj je dosta nereda radio kružni napadač Haris Buljina. Od 19. do 22.minute domaći rukometaši su mini serijom od 3:0, mada smo imali u tom periodu imali igrača više, došli do dva gola prednosti (10:8, 22.minuta).
„Skauti“ nikako nisu uspijevali naći ključ rješenja za napadački dvojac Čičkušić-Buljina, kojima se pridružio i Pavlak, tako da su domaći na odmor otišli s tri gola prednosti (17:14).

U drugom poluvremenu pad u igri iz završnice prvog poluvremena se nastavio. Čičkušić i Buljina nisu promašivali tako da je prednost domaćina narasla na devet golova (35:26, 50.minuta). U završnih deset minuta „Skauti“ su zbili svoje redove, zaigrali odlučnije. Pogađali su Pavlović, Vukšić, Šaravnja i Ćeško tako su serijom 9:4 ublažio visoku prednost domaćina.

Ivano Pavlović s 11 postignutih golova je odigrao je napadački odlično, kapetanski je vukao Milan Vukšić s 9 golova. Marijan Šaravanja je postigao 8, a Diano Ćeško 4 pogotka, ali kako se ispostavilo to nije bilo dovoljno.

Kod Slobode Benjamin Čičkušić je postigao 12, Haris Buljina 11, a Mario Pavlak 6 golova.

Nakon ovog kola slijedi stanka zbog reprezentativnih obveza. Natjecanje se nastavlja u srijedu 15.03.2023.godine, 21.kolom u kome „Skauti“ u Gradskoj športskoj dvorani dočekuju momčad visočke Bosne.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 20. kolo.
Tuzla, 03.03.2023. u 18:00 sati.

RK Sloboda – RK Izviđač Central osiguranje 39:35 (17:14)

Tuzla, dvorana SKPC „Mejdan“, gledatelja 400.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko)
Nadzornik: Boško Čađo (Kozarska Dubica).

RK SLOBODA: Dragičević, Mehinagić 1, Vujović 1, Suhonjić 3, Mišetić 1, Đukić, Z. Čajić, Georgievski, R. Čajić, Buljina 11, Pavlak 6, Borozan (3 obrane, 1 sedmerac), Demirović (9 obrana, 1 sedmerac), Bečić 3, Skopljak, Čičkušić 12/2.
Trener: Pero Milošević.

RK IZVIĐAČ CO: Herceg (2 obrana), Suljević (6 obrana), Vukšić 9/2, Kovač, Bubalo, Šević, Ljubić 1, Bošković 2, Šimić, Bubalo, Šaravanja 8, Pavlović 11/6, Ćeško 4, Dedić, Bebek.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Sloboda 14 minuta, Izviđač 6 minuta.
Sedmerci: Sloboda 2/2, Izviđač 10/8.

foto: facebook – RK SLOBODA

error: Content is protected !!