Nakon što su prije petnaestak mjeseci snimili video spot „Pjesma o vinu“ koji je pobrao simpatije, ne samo u Hercegovini, već i šire, pjevačka udruga „Broćanski bećari“ ide dalje. Snimili su novi spot  za jednu vrlo staru pjesmu, naravno u novom ruhu. Pjesma se zove „Prijatelju sviraj mi za dušu“ .
„Vrlo je znakovitog sadržaja i govori o najvećoj istini na ovom svijetu… Govori o životu i svemu što život može ponuditi, ali što god on ponudio, poslije njega dolazi već spomenuta najveća istina koja se ne može zaobići. Naime, u druženjima i feštama kojih nije nedostajalo ovoj veseloj ekipi, vrlo često smo pjevali ovu pjesmu i ona je izuzetno dobro prihvaćena i uvijek je nailazila na odobravanje društva u kojemu smo se nalazili. Iz tog razloga smo se odlučili ostaviti trajni trag u obliku audio i video zapisa o tome kako „Broćanski bećari“ gledaju na ovu istinu, odnosno na prolaznost života. Ideju smo prenijeli našem profesoru Davoru Markota, koji je rado prihvatio naš prijedlog, napravio aranžman te osigurao glazbenike za pratnju i mladu ekipu za studijsko snimanje i za snimanje spota. Sve je počelo 6. prosinca 2022. godine, snimanjem zvuka u malom privatnom studiju u okolici Čapljine, da bi potom, negdje pred kraj godine, obavili i video snimanje na lokaciji ispred slapova Koćuše. Spot je postavljen na YouTube kanal „Broćanskih bećara“ , dostupan je svima na uživanje, čemu se „Broćanski bećari“ nadaju. Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji našeg spota, a posebno profesoru Davoru Markota, mladim snimateljima i monterima, te Zdenku Džajiću,  vlasniku restorana  u kojem i ispred kojeg smo snimili spot, uz nesebičnu potporu vlasnika.
Nadamo se da naše slušateljstvo neće biti razočarano ovim našim uratkom, a mi obećavamo, da ćemo se potruditi da osiguramo još poneki sličan uradak“, navode iz Broćanskih bećara.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!