Župa Presvetog Srca Isusova Studenci sudjelovala je u Poreču na ustoličenju mons. Ivana Štironje za novog biskupa Porečko – Pulske biskupije.

U kasnim satima u petak uputili su se hodočasnici iz Župe Studenci s dva autobusa i nekoliko automobila prema Poreču u koji su stigli u jutarnjim satima, te sudjelovali na sv. Misi ustoličenja mons. Ivana Štironje, bivšeg studenačkog župnika i kotorskog biskupa.

Na početku euharistijskog slavlja u Katedrali Uznesenja Marijina, Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj pokazao je i pročitao papinsku Bulu o imenovanju novog biskupa. Potom je dosadašnji Apostolski upravitelj mons. Dražen Kutleša predao biskupski štap kao znak pastirske službe novom biskupu mons. Ivanu Štironji koji nastavlja predvoditi Euharistijsko slavlje.

Nakon sveta Mise, zajedničkog druženja i ugodnog razgovora s mons. Ivanom Štironjom, Studenčani su uručili prigodne poklone novom porečko-pulskom biskupu.

U kasnim popodnevnim satima Studenčani su se uputili prema mjestu Svetvinčentu te posjetili Crkvu i grob blaženog Miroslava Bulušića. Prespavali su u Franjevačkom samostanu u Rovinju gdje su večerali i ugodno se družili s domaćinima kojima i ovom prigodom još jednom zahvaljuju.

U nedjelju ujutro uputili su se prema Rijeci gdje je studenački župnik don Ivan Perić održao svetu Misu u Svetištu Gospe Trsatske. U popodnevnim satima povodom blagdana sv. Josipa prisustvovali su klanjanju i prigodnoj molitvi u nacionalnom Svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

U kasnim popodnevnim satima uslijedio je put prema Studencima s pregršt dojmova i oduševljenjem samih hodočasnika ponajviše u duhovnom smislu.

župa studenci/radio ljubuški

error: Content is protected !!