Na uočnicu sv. Josipu, zaštitniku Mostarsko-duvanjske biskupije, župni mješoviti zbor ‘Vrelo života’ iz Studenaca je sudjelovao na susretu župnih zborova sa područja naših biskupija koji se održao u Mostarskoj katedrali.

Samom susretu je prethodilo i sveto misno slavlje koje je predvodio mons. Petar Palić, mjesni biskup.

U svojoj homiliji se osvrnuo na žrtvu koju čine pjevači u svojim župama kako bi misna slavlja učinili što svečanijim na Božju slavu.

Također je istaknuo kako ulaganje u svoje talente i njihovo unošenje u župnu zajednice donosi velike plodove u Božjim očima. Sveto misno slavlje su pjevanjem uveličali ujedinjeni zborovi pod vodstvom don Dragana Filipovića i gosp. Drage Solde. Orgulje je svirala s. Matea Krešić.

Nakon svete mise uslijedio je i koncert duhovne glazbe. Na samom početku okupljene je pozdravio don Nikola Menalo, generalni vikar. Na koncertu su se predstavile sljedeće župe: Svetoga Tome u Mostaru, Studenci, Svetoga Mateja u Mostaru, Potoci, Ravno-Trebinja, Prenj, Sv. Petra i Pavla u Mostaru, Sv. Ivana u Mostaru, Gradina, Rotimlja, Sv. Marka i Luke u Mostaru i na kraju domaćini, katedralni zbor Marija. Svi zborovi su pjevali po jednu duhovnu skladbu.

Okupljenima se na kraju obratio i mons. Petar Palić koji se zahvalio župnicima i zborašima na dolasku te izrazio želju za ponovnim druženjem u još većem broju.

error: Content is protected !!