Prvi dan proljeća bio je u znaku šaha u Palačinkarnici Platform 9 3/4 u Ljubuškom, gdje se skupilo 16 zaljubljenika u šah kako bi se nadmetali za pločama.

Dan je protekao u ugodnom druženju uz drevnu igru, a organizatori su se potrudili te priredili i lijepe nagrade za najbolje, te nije nedostajalo ni natjecateljske atmosfere.

Glavni sudac turnira bio je predsjednik Šahovskog kluba Kula Ljubuški Alen Buntić, a turnir se igrao kroz sedam kola s tempom igre od sedam minuta po igraču plus tri sekunde dodatka za svaki odigrani potez.

Bilo je neizvjesno do samog kraja, na kraju je čak troje šahista imalo isti broj bodova, pa su o pobjedniku odlučivali dodatni kriteriji.

Tako je pobjednik turnira bio Andrej Džajić koji je u sedam kola skupio 5 i pol bodova, a drugo i treće mjesto su uzeli Ivan Biško i Mihaela Buntić s istim brojem bodova.

Dvoje prvoplasiranih su nagrađeni novčanim nagradama, a trećeplasirana je osvojila palačinke po izboru.  

Podsjetimo, Palačinkarnica Platform 9 3/4 ime je dobila po peronu iz serijala Harry Potter, a ovaj serijal ima i brojne druge poveznice s šahom, tako je o partiji čarobnjačkog šaha u filmu „Harry Potter i Kamen mudraca“ svojevremeno video snimio i najpoznatiji šahovski influencer Agadmator, odnosno Antonio Radić iz Hrvatske.

error: Content is protected !!