Danas je u Ljubuškom u organizaciji Udruge žena oboljelih ili liječenih od karcinoma dojke u ZHŽ “Narcis” održana tradicionalna manifestacija Dan narcisa.
Prigodnom kupnjom narcisa ispred štandova koji su bili postavljeni ispred  gradske uprave, prodajnog centra Namex uz sudjelovanje volontera srednjoškolaca koji su išli po ustanovama, tvrtkama i po gradu građani su imali priliku simbolično iskazati svoju podršku ovoj akciji.

“Narcis je simbol novog života, proljeća, prvi cvijeta što znači za nas da imamo novi život, novi početak.” istaknula je Radica Lasić za Radio Ljubuški.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su udruzi NARCIS za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke, kao i pomoći za sve oboljele žene. Cilj je manifestacije upoznati građane o važnosti prevencije kod malignih oboljenja i o svim vidovima pomoći ženama oboljelim od rak dojke.

“Naša udruga nastala je isključivo kao psihološka podrška ženama koje su operirane. Dan narcisa, roze vrpce, zdravlja, trka za život sve su to manifestacije koje radimo, kako bi pokazale da smo tu, da postojimo” kazala je Radica.
Poslušajte cijeli razgovor:

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!