Ovogodišnje 3. po redu izdanje LJOF-a održati će se od 25. do 28. svibnja 2023. te će osim natjecateljskih disciplina ponuditi i mnoštvo dodatnih sadržaja i aktivnosti tokom festivala.

Ljubuški Outdoor Festival u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim se povezuje i revitalizira razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta.

U četvrtak 25.5. u 20 sati  u dvorani Kulturnog centra Ljubuški biti će otvaranje festivala i outdoor tribina sa vrlo zanimljivim gostima koji se bave aktivnim turizmom u regiji.

„Memorijalna utrka kajacima profesor Žarko Bilić“ na rijeci Trebižat uz prekrasni nasip „Bajer“ počinje u petak u 12 sati, a nakon utrke slijedi humanitarni spust kajacima od Čeveljuše do vodopada Kravica gdje prikupljamo sredstva za udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „DUGA“.

Outdoor sajam počinje u petak kod vodopada Kravica sa zanimljivim radionicama iz svijeta sportskog penjanja, vodenih sportova, paraglidinga, speleologije, biciklizma, ronjenja itd. i traje tri dana festivala.

Dječje utrke do 1 km u biciklizmu i trčanju počinju u petak u 17 h kod vodopada Kravica, sudjelovanje je besplatno a djeca će dobiti poklon paket sponzora kao i medalju za sudjelovanje.

U petak u večernjim terminima, na platou iznad Kravice nastupaju bendovi glazbene škole Ljubuški te dobro poznati bend PSIHOMODO POP iz Zagreba.

U subotu od 9 sati počinje paragliding natjecanje u preciznom siljetanju „KOSAČA“ te u popodnevnim satima dvije trkačke discipline : Polumaraton “Dva slapa“ i ljubuška desetka „Scunasticus“

Nakon trkačkih disciplina svi posjetitelji festivala moći će uživati u nastupa ŽELJKA BEBEKA i njegovog benda, također na platou iznad Kravice.

U nedjelju svi koji se prijave imati će priliku u jutarnjim satima krenuti sa planinarskim vodičima  prema najvećem vrhu u Ljubuškom – Vrlosinj 956 mnv.

Nedjelja je također rezervirana za bicklističke utrke „STIPE“ i  „MARA“ a koje polaze sa vodopada Koćuša  malo prije podneva.

Svi posjetitelji festival čiji je glavni partner Džajić Commerce moći će uživati u zanimljivim sadržajima koje nudi outdoor sajam, u zanimljivim natjecanjima i glazbenim poslasticama.

Natjecatelji koji se prijave putem web stranice na jedno od natjecanja u programu festivala i uplate kotizaciju od 30 KM u svom startnom paketu će dobiti službenu majicu festivala, nagrade sponzora, besplatan posjet vodopadu Kravici i muzeju na Humcu, besplatan obrok na festivalu i naravno finišersku medalju na kraju svoje utrke.

Prijavite se i natječite  u jednoj od disciplina u Ljubuškom. Prijave traju do 10.5. a prijaviti se možete putem web stranice festivala www.ljof.ba

Rezervirajte zadnji vikend u 5. mjesecu za LJUBUŠKI OUTDOOR FESTIVAL i uživajte u festivalu sporta, druženja, zabave, glazbe i prirode u Ljubuškom!

Vidimo se!

Organizatori:

JP PARKOVI LJUBUŠKI D.O.O., GRAD LJUBUŠKI, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA LJUBUŠKOG,

BICIKLISTIČKI KLUB LJUBUŠKI, PARAGLIDING KLUB LJUBUŠKI, HRVATSKI ATLETSKI KLUB LJUBUŠKI, GSS

LJUBUŠKI, FOTO KLUB FOKUS I UDRUGA TREBIŽAT LJUBUŠKI.

Izvor:ljof.ba

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!