Prva Humanitarna večer za Zakladu SUM održat će se u srijedu, 5. travnja, u Sveučilišnoj Galeriji u Kampusu Rodoč, a program Humanitarne večeri započinje u 18:00 sati svečanim otvaranjem nakon čega će uslijediti druženje humanitarnog karaktera uz prigodni domjenak i glazbu. 

Ulaznice za Humanitarnu večer za Zakladu SUM moći će se kupiti na dan događaja na ulazu u Sveučilišnu galeriju u vrijednosti od 20,00 BAM za studente i 50,00 BAM za sve ostale, a Zaklada SUM omogućila je prodaju ulaznica prije samog događaja na različitim lokacijama Sveučilištu u Mostaru. Prodaja ulaznica je u tijeku u uredu Studentskog zbora za sve studente koji žele podržati svoje kolege te na svim ustrojbenim jedinicama za sve nastavno i nenastavno osoblje SUM-a. 

Sva prikupljena novčana sredstva bit će transparentno evidentirana te usmjerena u financiranje i sufinanciranje školarina te financiranje određenih prostornih prilagodbi na Sveučilištu za studente s invaliditetom. Rad Zaklade može se podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na račun Zaklade SUM:  Sveučilište u Mostaru – Zaklada SUM
3387402202592961
Trg hrvatskih velikana 1

Zaklada SUM osnovana je kako bi kroz svoj rad osluškivala, pronalazila rješenja te naposljetku pružala konkretnu pomoć studentima koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi, a cilj Humanitarne večeri za Zakladu SUM jest okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za sadašnje i buduće studente SUM-a koji su u određenom stanju potrebe. 

Također, svi posjetitelji Humanitarne večeri za Zakladu SUM imat će priliku vidjeti umjetnička djela akademskog hrvatskog umjetnika Tihomira Lončara s obzirom na to da je u Galeriji Sveučilišta u tijeku izložba Hercegovački ciklus i donacija Sveučilištu u Mostaru koja se sastoji od čak 14 umjetničkih djela nastalih na jednomjesečnoj rezidenciji umjetnika Lončara u Mostaru. 

error: Content is protected !!