Centar za građansku suradnju iz Livna u okviru projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ održao je dvije dvodnevne obuke iz poduzetništva, socijalnog poduzetništva i pisanja biznis plana/canvasa.

Sudionici/ce obuka iz K10/HBŽ i K8/ŽZH imali su priliku dva dana učiti o poduzetništvu, pojmu društveno odgovornog poslovanja, stvaranju poduzetničkih ideja i planova te o društvenom poduzetništvu kao konceptu odgovornosti prema zajednici.

Obuke su bile motivacijskog karaktera te je cilj pokretanje poduzetništva i društvenog poduzetništva, razvoj poslovnih ideja te izrada biznis planova/canvasa. Tijekom obuka svi sudionici/ce su imali priliku raditi na praktičnom primjeru razrade jedne poslovne ideje.

Nakon održanih obuka, zainteresirane udruge/udruženja/organizacije kao i pojedinci, imaju priliku raditi kroz mentorski proces sa predavačem i ekspertom za društveno poduzetništvo, gospodinom Vladimirom Marićem.

Na kraju mentorskog procesa, najbolji biznis plan/canvas će biti financijski podržan plana te će uz podršku lokalne zajednice bit pokrenuto jedno društveno poduzeće.

U tehničkom smislu, jedna udruga/organizacija će moći ostvariti podršku u iznosu od 4.500$ plus doprinos zajednice. Podrška će biti pružena u vidu materijala i/ili opreme, usluga potrebnih za pripremu i pokretanje društvenog poduzeća, tj. provedbu poslovnog plana/canvasa.

Razvoj poduzetništva na prostoru navedena dva kantona/županije otvara mogućnosti za osnivanje malog i/ili srednjeg poduzetništva, što bi značajno doprinijelo lokalnom razvoju, posebno zapošljavanju žena i mladih i njihovom ostanku na ovom području.

Aktivnost je realizirana u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog -Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!