Povodom 31. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i 18. obljetnica utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH u Ljubuškom su na trgu dr. Franje Tuđmana kod spomenika svim žrtvama ratova zajednički vijenac su položili i svijeće upalili predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga BiH.

Uz njih su se na glavnom trgu u Ljubuškom okupili i članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga, suborci i prijatelji, te gradski i županijski čelnici; gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić i predsjednik Skupštine ŽZH-a Ivan Jelčić.
Nazočni su počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima odali i prigodnom molitvom koju je predmolio fra Dario Dodig.

Podsjetimo, ova obljetnica obilježava se i u ostalim gradovima i općinama u kojima je HVO djelovao do 6.travnja. Vojna svečanost u Mostaru planirana je u vojarni Stanislava Baje Kraljevića u utorak, 11. travnja, u 12:00 sati, a središnja svečanost počinje misom u 18:00 sati u mostarskoj katedrali, nakon čega će uslijediti vojni mimohod te polaganje vijenca i paljenje svijeća na središnjem spomeniku ispred Kosače.

Gordana Ilić/ Radio Ljubuški

error: Content is protected !!