Nakon Mise večere Gospodnje na Veliki četvrtak i Obreda Velikog petka, u subotnjim večernjim satima, Vazmeno bdijenje slavljeno je u župnoj crkvi u župi Šipovača – Vojnići.

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je župnik don Marin Skender.

Proslava je započela Službom svjetla ispred župne crkve, tijekom koje je don Marin blagoslovio oganj i veliku uskrsnu svijeću koju je nakon toga unio u crkvu, u koju su prije toga ušli vjernici s upaljenim svijećama.

U drugom dijelu sv. Mise održana je Služba riječi. Nakon župnikove kratke uvodne molitve župni čitači su pročitali pet čitanja, a onda je župnik održao prigodnu propovijed.

„Nema ljepše, nema svetije, nema tajnovitije, nema pobjedonosnije ni zagonetnije večeri od ove večerašnje. U ovoj noći slavimo dar kada je milost Božja pobijedila grijeh, kada je svjetlo Božje pobijedilo tamu ljudskoga srca. To je noć u kojoj je uskrsnuo naš spasitelj Krist Isus. I zapravo, u ovoj noći svaki kršćanin crpi snagu za svoje životno djelovanje. Ako smo kvalitetno uronili u ovo Vazmeno trodnevlje koje je prethodilo ovoj noći, i promišljali o svemu onome što je Isus za nas proživio u njegovoj patnji, u njegovoj muci, u svoj svojoj krvi koju je prolijevao na Kalvariji, sad u ovoj noći sve to nestaje, u ovoj večeri osjećamo se radosnima, osjećamo se sretnima, osjećamo se zadovoljnima. Barem bi tako trebalo biti, jer znamo da je naš Krist Gospodin pobijedio smrt, pobijedio grijeh i nadvladao ono što mi zovemo pakao. Ne samo da je Isus uskrsnuo nego je i nama omogućio istu stvar i tim činom Krist je pobijedio grijeh, spašava nas, i to je vrhunac Božje ljubavi“, kazao je, među ostalim, don Marin. 

Treći dio sv. Mise, bio je blagoslov vode, a zatim kao vrhunac Vazmenog bdijenja uslijedila je Euharistijska služba.

Prije završnog blagoslova župnik je blagoslovio hranu koju su donijeli vjernici.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!