Gradonačelnik Vedran Markotić s predstavnicama privatnih dječjih vrtića koji imaju sjedište na području Grada Ljubuškog – Oblačić, Petar Pan, Jelenko i Bubamara u utorak je u zgradi Gradske uprave potpisao ugovore o njihovom subvencioniranju.

Oni su ispunili uvjete po prethodno objavljenom Javnom pozivu te će im biti isplaćeno ukupno 80.000 KM, svakom od njih po 20.000 KM.

Podsjetimo, mjera potpore privatnim vrtićima uvedena je 2021. godine, a nakon što su, odlukom Gradskog vijeća Ljubuški, za 50% smanjene cijene Dječjeg vrtića, koji je time postao najjeftiniji vrtić u Hercegovini, čime se uveliko financijski olakšalo obiteljima s djecom, no njegovi kapaciteti i pored otvorene podružnice u Vitini su manji nego što su trenutačne potrebe pa veliki broj ljubuški djece pohađa privatne vrtiće.

Stoga se krenulo sa njihovim sufinanciranjem kako bi bile smanjene razlike u cijenama između njih i Dječjeg vrtića.

Odluka o pomoći u radu od po 20.000 KM svakom vrtiću također je značajna iz razloga što su se vrtići koje subvencionira Grad Ljubuški obvezali da u ovoj godini neće povećavati mjesečne cijene za pružene usluge predškolskog odgoja i obrazovanja te dnevne brige o djeci.

Izvor: Ljubuški.ba

error: Content is protected !!