Četvrtak, 20.04.2023. još je jedan od datuma koji će zlatnim slovima biti zapisan u povijesti RK Izviđač. Već nekoliko kola svima je bilo jasno da titula prvaka putuje u Ljubuški i da je samo pitanje trenutka kad će to „Skauti“ i matematički potvrditi. Taj trenutak desio se sinoć u Živinicama, 3 kola prije kraja natjecanja u BH Telcom Premijer ligi za sezonu 2022./2023. Pobjedom nad Konjuhom rukometaši Izviđača i teoretski su postali prvaci BiH i to po 9 deveti put, što ih po broju osvojenih titula stavlja na čelo liste osvajača ovog trofeja.

Izabranici Tonija Čoline su uvjerljivo promarširali kroz ovosezonsko natjecanje ne obazirući se na sve nedaće koje su ih pratile. Kapetan Milan Vukšić, Ivano Pavlović, Domagoj Alilović, Diano Ćeško, Mihaele Bebek, Haris Suljević, Ivan Herceg, Aldin Alihodžić, Filip Odak, Matej Ljubić, Mladen Bošković, Marijan Šaravanja, Luka Bubalo, Nikola Primorac, Zvonimir Lukenda, Ivan Dedić, mlade snage Jure Bubalo, Milan Dedić, Matej Šimić, Petar Grbavac te novopridošli Luka Šević, Sergej Purić i Vasilije Kovač uspjeli su izgurati sezonu i uvjerljivo osvojiti titulu. Listi zaslužni moramo pridodati Filipa Vujovića, Miloša Kosa, Berina Kesu, Patrika Pavičića koji su dali svoj doprinos, ali su tijekom sezone napustili naše redove. Naravno ne zaboravimo, stručni stožer, upravu kluba, naše sponzore, naše navijače i simpatizere i sve one koji podupiru naš rad.

Utakmice u Živinicam obilježio je veliki broj golova, ukupno 72. „Skauti“ su od početka nametnuli visok ritam, gurajući stalno u leđa domaćim rukometašima, računajući da oni neće moći izdržati taj ritam što se na kraju i potvrdilo. „Skauti“ u „jakom“ tempu su stvorili bezbroj prilika za pogodak, ali što brzopletost, što domaći vratar Čabaravdić spriječili su ih da već u prvom poluvremenu steknu značajniju prednost. Domaći su poveli 4:1 u 5. minuti, međutim „Skauti“ su poravnali na 5:5 u 9. minuti. Konjuh je još u prvom poluvremenu, u dva navrat, imao gol prednosti (6:5 u 11.minuti i 7:6 u 12.minuti) da bi do odlaska na odmor „Skauti“ održavali prednost od 1-2 gola. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:15 za rukometaše Izviđača.

U nastavku, u 33. minuti, Luka Bubalo dovodi Izviđač do nove prednosti od dva gola (16:18), ali popularni „Stolari“ odgovaraju serijom 4:1 za njihovu prednost (20:19, 39.minuta). Golovima kapetana Milana Vukšića te Luke Ševića, Izviđač ponovno vodi, ali poravnava Mahir Džinić. Ponovno pogađa Luka Bubalo za novu prednost, ali i Aid Selimović za novo izjednačenje (22:22, 42.minuta). Pitanje pobjednika riješeno je između 42. i 48. minute kada Ivano Pavlović preuzima dirigentsku palicu, postiže 4 gola, „Skauti“ prave veliku seriju 7:1 i dolaze do odlučujućih šest golova prednosti (23:29, 49.minuta).
Do 58. minute „Skauti“ drže 5-6 golova prednosti, ali u zadnje 2-3 minute domaći serijom 4:1 uspijevaju ublažiti poraz.
Na koncu susret završava pobjedom „Skauta“ 37:35 i veliko slavlje na parketu Gradske dvorane Živinice je moglo započeti.
Ivano Pavlović, koji cijelu sezonu igra na vrhunskoj razini, predvodio je „Skaute“ do pobjede s 12 golova. Kapetan Milan Vukšić postigao je 6, mladi Matej Šimić 4, Mihael BebekLuka Bubalo i Luka Šević po 3, Diano Ćeško 2, a u listu strijelaca još su se upisali Filip Odak, Matej Ljubić, Mladen Bošković i Marijan Šaravanja.
Aldin Alihodžić obranio je 8, a Haris Suljević 4 šuta te i po jedan sedmerac.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Almir Osmanhodžić s 11 golova, 6 je postigao Semir Memić te po 5 Mirza Modrić i Aid Selimović.

Sada zbog reprezentativni obveza slijedi stanka u natjecanju, a nakon toga u sklopu 28. kola „Skauti“ dočekuju momčad RK Hercegovina iz Nevesinja.

Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 27. kolo.
Živinice, 20.04.2023. u 18:00 sati.

RK Konjuh – RK Izviđač Central osiguranje 35:37 (15:16)

Konjuh, Gradska dvorana Živinice, gledatelja 300.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko).
Nadzornik: Aleksandar Vrhovec (Banja Luka).

RK Konjuh: Musić, Samjić 1, Hadžiavdić 2, M. Hadžić, Ćasurović, Modrić 5, Čabaravdić, A. Hadžić, Memić 6, Kadrić, Bubuć 1, Osmanhodžić 11, Džinić 4, Sinanović 5, Kamberović.
Trener: Davor Kadić.

RK Izviđač CO: Alihodžić (8 obrana, 1 sedmerac), Suljević 14 obrane, 1 sedmerac), Vukšić 6, Bubalo, Odak 1, Šević 3, Ljubić 1, Bošković 1, Šimić 4, Bubalo 3, Šaravanja 1, Pavlović 12/2, Ćeško 2, Dedić, Bebek 3, Purić.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Konjuh 2 minuta, Izviđač 4 minuta.
Sedmerci: Konjuh 5/3, Izviđač 3/2.

Izvor: Rk Izviđač

error: Content is protected !!