Grad Ljubuški nastavlja s provedbom demografskih mjera. Jedna od njih je subvencioniranje izgradnje/kupnje prve stambene nekretnine za mlade bračne parove. Pravo na ovu potporu je ostvarilo 25 parova koji su se tijekom prošle godine upustili u rješavanje stambenog pitanja. Tim povodom u Gradskoj vijećnici u petak je upriličeno potpisivanje ugovora između predstavnika Grada Ljubuškog i onih koji su ispunili uvjete javnog poziva za ovu subvenciju.

Gradonačelnik Vedran Markotić je ovom prilikom istakao kako će ovaj vid potpore biti nastavljen i ubuduće kao i drugi oblici pomoći mladima u okviru demografskih mjera s kojima Grad Ljubuški prednjači – od potpore rodiljama, subvencija vrtićima, besplatnog prijevoza za učenike u čemu pomaže i Županija Zapadnohercegovačka, potpore svim redovitim studentima, nagrađivanje najboljih i sl.

– Čestitam vam svima koji ste kupili/sagradili prvu nekretninu i ostali ovdje. Potpora nije velika, no nadam se kako će vam barem malo pomoći pri opremanju doma. U Proračunu smo predvidjeli sredstva za nastavak subvencioniranja prve nekretnine te se nadam da će ubuduće biti sve veći broj mladih koji se odluče zasnivati obitelji i ostati živjeti na ovim prostorima – istaknuo je gradonačelnik Markotić.

Uz njega čestitkama se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić. Na račune korisnika potpore već su uplaćena sredstva u iznosu od po 4.000 konvertibilnih maraka, što je ukupno 100.000 konvertibilnih maraka koje je Grad Ljubuški izdvojio za ovu namjenu.

Zanimljivo, među onima koji su ostvarili pravo na ovu subvenciju za 2022 godinu gotovo je ujednačen broj onih koji su se odlučili na kuću i onih koji su kupili stan.

Podsjetimo, pravo na subvencioniranje prve stambene nekretnine u Ljubuškom imaju osobe koje kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete: bračni partneri koji u trenutku podnošenja zahtjeva nisu stariji od 38 godina, odnosno jedan od bračnih partnera nije stariji od 38 godina, nijedan od bračnih partnera nema u vlasništvu ili suvlasništvu drugu stambenu nekretninu u Bosni i Hercegovini ni u inozemstvu, osim stambene nekretnine koja je predmet prijave, zatim da se stambena nekretnina koja je predmet prijave nalazi na području Grada Ljubuškog. Također, uvjet je i da oba bračna partnera imaju prebivalište i žive na području Grada Ljubuškog, a barem jedan od bračnih partnera ima prebivalište i živi na području Grada Ljubuškog tijekom posljednje tri godine od dana raspisivanja javnog poziva te da je barem jedan od bračnih partnera zaposlen na području Bosne i Hercegovine ili se vodi kao nezaposlena osoba na zavodu za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Ljubuški.ba

error: Content is protected !!