U organizaciji ŠK Kula Ljubuški u nedjelju, 23.04.2023. godine u prostorijama Društvenog centra u Ljubuškom, održan je finalni turnir Pojedinačnog prvenstava škole u šahu, na kome je sudjelovalo 26 igrača raspoređenih u dvije skupine .
Turnir se igrao švicarskim sustavom od 6 kola a glavni sudac turnira bio je Alen Buntić.
U mlađoj skupini do 6 razreda nastupilo je 13 igrača.Sa 5 osvojenih bodova pobjednik je učenik 4. razreda OŠ Marka Marulića Šimun Enzo Buntić.Šimun je završio nastup bez poraza s 4 pobjede i 2 remija.
Na diobi od drugog do petog mjesta s 4 osvojena boda završila su 4 igrača.Zbog dodatnih kriterija Luka Jurković (OŠ Marka Marulića) je završio drugi a Ivano Grbavac (OŠ Marka Marulića) treći.
Marko Čotić (OŠ Ivane Brlić Mažuranić) je četvrti a Luka Zadro (OŠ Tina Ujevića) završava turnir na petom mjestu.


U starijih skupini od 6 do 9 razreda uz učešće 13 igrača prvo mjesto također bez poraza osvojila je učenica 7. razreda OŠ Marka Marulića Mihaela Buntić.
Mihaela je suvereno došla do naslova s 5 pobjeda i jednim remijem i tako zaključila vrlo dobar tjedan s 2 naslova.Podsjetimo se da je u srijedu osvojila Uskršnji kadetski šahovski turnir igran u Ljubuškom.
Jakov Šarac (OŠ Ivane Brlić Mažuranić) s 4,5 boda je drugi a Slavko Bebek (OŠ Tina Ujevića)s 4 osvojena boda završava na trećem mjestu.
Svim sudionicima predsjednik ŠK Kula Ljubuški Alen Buntić uručio je diplome i medalje a pobjednike skupina trofejima.


Turnir je prošao u fer i korektnoj borbi ,uz osigurane sendviče i piće na kraju turnira za djecu smo imali jedno iznenađenje, tortu u obliku šahovske ploče s logom našeg kluba.
Grad Ljubuški je podržao ovaj projekt Šahovskog kluba Kula i zahvaljujemo im se na pomoći koja puno znači za rad kluba.

Izvor: Šahovski klub Kula Ljubuški

error: Content is protected !!